Stichting Evertshuis

Het Evertshuis is theater en ontmoetingsplek. Uitvalbasis om Bodegraven-Reeuwijk te leren kennen. Wandel door Bodegraven, fiets langs de waterwegen …

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Welkom bij Het Evertshuis

Het Evertshuis is méér dan een theater, het is ook een dorpshuis waar stichtingen en verenigingen hun plek vinden, lokale bands oefenen, serviceclubs vergaderen en waar de lokale jeugd kennis maakt met kunst en cultuur. Het gevarieerde culturele aanbod bestaat uit: theatervoorstellingen, themafeesten, films, wisselende exposities en muziek- en danslessen. Al deze activiteiten worden verzorgd door een kleine kern van professionals die wordt bijgestaan door tientallen vrijwilligers. De activiteiten beperken zich overigens niet tot activiteiten binnen de muren van het Evertshuis. Er worden jaarlijks meerdere kunstexcursies en theaterreizen georganiseerd.

Naast dit bovengenoemd activiteitenaanbod is Evertshuis ook de uitvoerende partij voor BRAVO! en thematische culturele projecten voor alle inwoners uit gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Het Evertshuis is sinds de oprichting (1993) gevestigd in de gevestigd voormalige werkplaats van zaadhandel Turkenburg, destijds gelegen aan de Spoorstraat. In 2014 is dit pand grondig gerestaureerd en er is nieuwbouw aan toegevoegd. Dit resulteerde in een prachtig pand waarvoor de stichting al vele complimenten in ontvangst mocht nemen. De naam ‘Evertshuis’ dankt de organisatie aan notaris Everts. Deze liet een vermogen na aan gemeente Bodegraven met de bepaling dat dit besteed diende te worden aan een culturele voorziening. Hierop besloot de gemeente de eerder genoemde werkplaats te kopen en deze de bestemming te geven die het nu nog heeft: een centrum voor kunst, cultuur en educatie.

Het pand is bewust ontworpen als een multifunctioneel gebouw. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk huisvest hier haar Klantcontactcentrum en ook de Bibliotheek De Groene Venen vindt er haar plek. U vindt op deze website een compleet overzicht van de organisaties die het pand als hun uitvalsbasis gebruiken. Daarnaast biedt het diverse vergaderruimtes van verschillende afmetingen. De theaterzaal is perfect voor feesten of congressen van derden. Lees hier verder over het gebruik van het Evertshuis als vergader- en congresruimte.

Wij staan voor u klaar en zien u graag in het Evertshuis!

Activiteiten

Wij doen mee!

Wij doen mee met de activiteiten rondom de Oude Hollandse Waterlinie, Beleef de Meije.

Alle informatie hierover vind je hier

Congres- en vergaderlocatie

De prachtige locatie van het Evertshuis leent zich voor allerhande evenementen. Het leent zich bij uitstek als vergadercentrum of als dé locatie voor uw voorstelling en afterparty. Het hart van de locatie wordt gevormd door het Grand Café. Hier is altijd ruimte voor een drankje en wat lekkers om te eten. U neemt relaxt plaats op de hoge barstoelen, de lage zitjes of op de loungebank. Bij de voorbereidingen van uw bijeenkomst of vergadering bieden wij graag ondersteuning. Of het nu gaat om catering of techniek voor uw presentatie. Wij nemen graag uw zorgen uit handen. Wat uw specifieke wens ook is, alles is bespreekbaar!

Theaterzaal 240 tot 400 personen

Naast het gezellige Grand Café vinden we de theaterzaal. Dit is een zogenaamde vlakkevloer theater met een capaciteit van 240 personen op de tribune. Uiteraard is de ruimte voorzien van goede audio/video apparatuur en de belichting die je mag verwachten bij zo’n zaal. 

In de theaterzaal vinden regelmatig theatervoorstellingen plaats, maar het biedt ruimte aan veel meer! Zoals congressen, bedrijfsfeesten, presentaties of modeshows. De zaal is zo opgebouwd dat de tribune kan worden ingeschoven. Hierdoor is de theaterzaal ook een ultieme plek voor grotere (bedrijfs)feesten met artiesten waarbij een bar in de zaal kan worden geplaatst. Ook biedt het zo ruimte aan bijeenkomsten met meerdere groepen in één zaal. Het Evertshuis beschikt over meerdere vergaderzalen zodat ook breakout-sessies in andere ruimtes kunnen worden georganiseerd.

Vergaderzalen
Evertshuis kent vier vergaderzalen op de eerste verdieping.

  • Evertszaal 36 personen
  • Turkenburgzaal20 personen
  • Heerenkamer20 personen
  • Croleszaal8 personen

Meer info over de theaterzaal en de vergaderzalen vindt u hier

We hebben nog veel meer....

Kijk eens op de website voor alle informatie over theater, film, operabus en kunst. Hier vindt u alles wat u maar weten wilt (en de verschillende data van de voorstellingen).

www.evertshuis.nl/

Contact

Stichting Evertshuis

Julianastraat 4
2411 CV Bodegraven
0172-618484

l.hornig@evertshuis.nl
http://www.evertshuis.nl

In de buurt

Het Kaas Museum

Unieke historische objecten laat de geschiedenis zien van kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven …

  • Bodegraven
  • (0,1 km)
IJssalon De zoete inval

Voor het lekkerste vers bereide ijs. Schepijs, softijs en frozen yoghurt. Geniet ervan!

  • Bodegraven
  • (0,3 km)
Brouwcafé de Molen

Brouwcafé de Molen is de plek om bieren van Brouwerij de Molen te drinken, gesitueerd in historische molen de Arkduif. …

  • Bodegraven
  • (0,4 km)