Zorgboerderij Valkendam

Zorgboerderij Valkendam

Boerderij Valkendam is een zorgboerderij in Alphen a/d Rijn. We verkopen biologische producten van onze boerderij in onze Landwinkel 'Onder de Hooiberg'.

Algemeen

Kom achterom

20170927_154758a_COuCF8S.jpg

Boerderij Valkendam is een woon- en werklocatie van de Gemiva-svg Groep, waar mensen met een verstandelijk beperking wonen en werken. Zij beschikt over tien woonplekken, een logeerplek en twintig dagbestedingsplaatsen.
De boerderij is gelegen op een unieke locatie langs de Oude Rijn, midden in het Groene Hart.

Dagbesteding

Zorgboerderij Valkendam.2.JPG

De dagbesteding bestaat uit het verzorgen van de dieren, het verbouwen van groente en fruit, het bijhouden van de moestuin en het werken in de boerderijwinkel. De boerderij heeft 10 melkkoeien, jongvee, 20 schapen, 2 varkens en 70 kippen. Er zijn ook andere activiteiten die gedaan worden, zoals repareren, klussen rond het erf en het bouwen van nieuwe ruimtes.

Activiteiten

Boerderijwinkel Onder de Hooiberg

Zorgboerderij Valkendam.1.jpg

Hier vind je biologische producten van onze boerderij: scharreleieren, vlees van eigen koeien en schapen, soepkippen en groenten uit de moestuin en ook zelfgemaakte volle yoghurt. In het voorjaar, de zomer en de herfst verkopen wij groente uit onze eigen moestuin.
Niet van ons, maar zo lekker: boerderij-ijs van Boermarke, boerenkaas van kaasboerderij De Vierhuizen en honing van imker Brommers. Daarnaast verkopen wij producten van Landwinkel.

boerderij-valkendamlandwinkeli.jpg

Cadeaupakketten / Kerstpakketten

boerderij-valkendamlandwinkelf.jpg

Wij verkopen op kleine schaal cadeau- en kerstpakketten. De kistjes worden door onze mensen zelf in elkaar getimmerd en ingepakt. Je kunt de kistjes samenstellen met producten uit de winkel.
Wenskaarten: gemaakt van gerecycled materiaal, de kaarten vind je in het kaartenrek.

nog wat weetjes

boerderij-valkendamlandwinkelj.jpg
  • openingstijden: woe en vrij 13 uur -17 uur, za 10 - 17 uur
  • in 2023 heeft er op de boerderij een flinke brand gewoed, de herbouw is in volle gang

Tags

Contact

Zorgboerderij Valkendam

Kortsteekterweg 32
2407 AH Alphen aan den Rijn
0172-494409

valkendam@gemiva-svg.nl

In de buurt