Museum Gouda

Museum Gouda

Museum Gouda is dé schatkamer van Gouda. Het is gevestigd in het voormalige Catharina Gasthuis, met een indrukwekkende kapel.

Algemeen

De geschiedenis van Gouda

AchterdeKerk_foto_Martin_Oudshoorn_zm.jpg

Museum Gouda is het museum van de stad. Het huist in een historisch pand, een van oorsprong middeleeuws gasthuis. We beheren 40.000 voorwerpen en organiseren aantrekkelijke tentoonstellingen voor een breed publiek. Het museum heeft een voor Nederland unieke collectie altaarschilderijen uit de 16e eeuw. Deze gingen overal verloren tijdens de Beeldenstorm, behalve in Gouda! Geniet ook van de 17-eeuwse schuttersstukken of Gouds aardewerk uit de twintigste eeuw.

Activiteiten

Tentoonstelling De stad verzamelt - 150 jaar Museum Gouda

Museum Gouda (1)

In 2024 bestaat Museum Gouda 150 jaar. En dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! We vieren ons feestje met de stad: tot 2 februari 2025 is de jubileumtentoonstelling De stad verzamelt - 150 jaar Museum Gouda op de bovenverdieping (geen lift) te zien.
Actuele en uitgebreide info vind je hier.

Nu te zien in het museum

Museum Gouda (2)

t/m 5 mei - Koninklijke Kunst
t/m 9 juni - Henri Breetvelt - Eigenzinnige ontwerper

Nieuwsgierig naar de komende tentoonstellingen? De actuele info vind je hier.

Museum Gouda (5)

Een schilderij uit de nieuwe tentoonstelling Hete Vuren die binnenkort start (met werk uit het Rijksmuseum)

Kinderen in het museum

Museum Gouda (3)

Er is van alles te doen in ons museum, voor volwassenen én voor kinderen. Maak je eigen mini-museum met onze tablet tour, ga creatief aan de slag in het atelier of kom speuren in Koninklijke Kunst. Geregeld is er ook weer wat nieuws voor de kids, dus houd onze pagina voor de kids in de gaten.
En... kinderen tot en met 17 jaar hebben altijd GRATIS toegang!

Zoek in de collectie

Museum Gouda (6)

Van Ferdinand Bol tot Isaac Israels, van Goudse kleipijp tot 16e eeuws drieluik, de collectie van Museum Gouda is enorm divers. Dwaal door de tienduizenden voorwerpen en ontdek jouw favoriet. Neem een kijkje in de collectie.

Educatie

Museum Gouda (1)

Een museumles in Museum Gouda is een waardevolle aanvulling op het lesprogramma. Het museum biedt diverse museumlessen voor primair en voortgezet onderwijs. Er kan een les geboekt worden van dinsdag t/m vrijdag.

Plan je bezoek aan het museum

Alle actuele info over de openingstijden, entreeprijzen, tickets en route vind je hier

Wat kan er allemaal nog meer

Een sfeervolle presentatie of chic diner onder het toeziend oog van de Goudse schutterij? Een event met extra cachet door de kunst te laten spreken in een exclusieve rondleiding? Het kan in Museum Gouda! Trouwen, vergaderen, seminars, presentaties en lezingen Dit kan er dus allemaal!

Tags

Contact

Museum Gouda

Achter de Kerk 14
2801 JX Gouda
0182-131000

info@museumgouda.nl
http://www.museumgouda.nl

In de buurt