Proeve(n) in de Polder

In het Groene Hart wordt al jaren kaas gemaakt... sinds enkele jaren laten Gijspiet & Monique van Os in hun eigen stukje polder ook wijnranken groe...

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Midden in het Groene Hart wordt al eeuwen veel kaas gemaakt… sinds enkele jaren laten  Gijspiet & Monique van Os in hun eigen stukje polder ook wijnranken groeien om wijn van te maken. Is er een mooiere combinatie denkbaar?

In een heuse wijnkelder neemt Gijspiet u mee in een virtuele wijnreis door Europa. Tijdens deze reis komen alle aspecten van het verbouwen van druiven in de wijngaard, het wijn maken en het proeven aan bod.

Activiteiten

Wijnreis [groeps- en bedrijfsarrangementen]

Proeve(n) in de Polder opent de kelderdeuren voor groepen vanaf 15 tot 30 mensen.
Wat houdt de wijnreis in? U wordt welkom geheten in de kelder. Dan volgt er een uitleg over wie wij zijn, over onze wijngaard, over het maken van wijn en met een presentatie via een beamer starten we de wijnreis door Europa. Tijdens deze reis kunt u op de tussenstops natuurlijk zelf wijn proeven. Deze wijn komt allemaal van kleine of middelgrote wijnboeren waarvan de meesten door ons zelf zijn bezocht. De wijnreis wordt gecompleteerd door ambachtelijke Europese kaassoorten. Aan het einde van de reis weet u hoe wijn gemaakt wordt en kunt u een onderscheid maken tussen enkele markante wijnbouwgebieden in Europa.
De duur van de reis is ongeveer tweeëneenhalf uur.

De Kelder & eigen productie Streekwijn

Onder het kaaspakhuis aan het Westeinde bevindt zich de wijnkelder & productieruimte van Proeve(n) in de Polder. Naast het bewaren van verschillende wijnen uit Europa is er ook ruimte ingericht voor onze eigen polder-productie. Te midden van deze wijnen vindt Proeve(n) in de Polder plaats.
Waarom nu een kelder? De temperatuur in een kelder is steeds constant, wat de rijping van wijn ten goede komt. Veel wijn is al onderhevig aan de temperatuurschommelingen van dag en nacht. Dat kan de smaak van wijn nadelig beïnvloeden, zeker wanneer de wijn een aantal jaren ligt. In de kelder is het bovendien ook wat vochtig, wat de kurken in de fles in goede conditie houdt

Gastproeverij

Van enkele wijnboeren uit Duitsland en de Franse Jura weten we dat ze graag naar Holland komen om hun wijnen te laten proeven. Dit om hun streek te promoten maar uiteraard ook om er wat aan te verdienen. Speciaal hiervoor stellen we enkele keren per jaar onze sfeervolle kelder ter beschikking. Als u een gastproeverij wilt bijwonen laat het ons dan weten door middel van de contact-pagina. Via email houden wij u dan op de hoogte.

Workshops & Wijngaardbezichtiging

Bij Proeven in de Polder is ruimte voor de eigen Polderproductie. Voor kleine groepen is het mogelijk om het complete productieproces te doorlopen. Startend in de eigen wijngaard, met uitleg over het onderhouden en opkweken van de mooiste wijnranken, het kneuzen/persen van de druiven tot het gisten en bottelen, na deze workshop heeft het productieproces van wijn voor u geen geheimen meer!

Contact

Proeve(n) in de Polder

Westeinde 3
3466 NK Waarder
0348-502333
06-24575088
gp.oskaas@planet.nl
http://www.proevenindepolder.nl/

In de buurt

Kaasboerderij Conny Vroege

Kaasboerderij Conny Vroege voor de lekkerste kaas gemaakt van verse melk. Alle dagen open behalve zondag

  • Driebruggen
  • (1,8 km)
Eetcafe De Dijketelg

Restaurant gelegen aan de rand van historisch stadje Oudewater. Van wegrestaurant to recreatie uitspanning en van bruin café tot zaalverhuur

  • Oudewater - Papekop
  • (2,3 km)
Hoeve Spoorzicht

Onze boerderij ligt midden in het Groene Hart in de provincie Utrecht. Omgeven door het prachtige ouderwetse polderlandschap met zijn ...

  • Oudewater
  • (2,4 km)