Hortus Populus

Hortus Populus

Hortus Populus is de pluk- en oogsttuin van Bodegraven met een Romeins tintje. Kom bloemen plukken, koop verse groenten en beleef het blotevoetenpad.

Algemeen

Welkom

bij dé Romeinse pluk- en oogsttuin van Bodegraven. Kom langs voor een kopje koffie en een praatje. Struin door de Romeinse kruidentuin of geniet op een rustig plekje van de prachtige bloemen.
Door vrijwilligers is er een replica gebouwd van een Romeinse barak, aan de inrichting van een mini-museum wordt nog hard gewerkt. De informatiepanelen op de Hortus vertellen je al veel over het Romeinse verleden van deze locatie.
De tuin ligt aan het fietspad van het Limespark in de nieuwbouwwijk Weideveld in Bodegraven.

Activiteiten

Bloemen Pluktuin

Hortus Populus.1.jpg

Hoe leuk is het om bij ons je eigen veldboeket samen te stellen. Je krijgt een emmer en een schaar, zodat je de bloemen kunt afknippen en meteen in het water kan zetten. Het boeket reken je af in de winkel van de Hortus Populus. Rond half mei zijn de eerste bloemen beschikbaar.

Blote-voeten-pad

Iedereen is welkom om het nieuwe blote-voeten-pad te ontdekken! Kinderen graag onder begeleiding van volwassenen.

Hortus Winkel

uitgifte abo bij kas 3

Abonnementhouders komen tijdens openingstijden hun wekelijkse groententas ophalen, in het seizoen zijn er ook groenten en kruiden in de losse verkoop.
Van diverse groenten, bloesem en kruiden worden extra producten gemaakt, zoals jams, chutneys of siroop. Natuurlijk ook allemaal te koop in de winkel.
In de winkel zijn nog meer lokale producten te koop: eieren van Anton de Wit uit Reeuwijk, melk en yoghurt van Yvonne Oostdam uit Bodegraven, kaas van Van der Bas uit Nieuwerbrug en meel van de Bodegraafse molen De Arkduif.
Kom gerust langs in de winkel om iets lekkers te kopen!

Wist je dat

  • je bij ons een duurzaam groentenabonnement kunt nemen
  • workshops: kom bloemschikken, broodbakken of fermenteren in de bloementuin
  • zin in een wildplukwandeling, organiseren wij ook
  • er is altijd actuele info, die vind je op onze website

Tags

Contact

Hortus Populus

Limespad 1
2412BE Bodegraven
0629173341

informatie@hortuspopulus.nl
http://www.hortuspopulus.nl

In de buurt