Hortus Populus

Hortus Populus is de pluk- en oogsttuin van Bodegraven met een Romeins tintje. Kom bloemen plukken, koop verse groenten en beleef het blotevoetenpad.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Hortus Populus

Iedereen is meer dan welkom op de Hortus Populus, de pluk- en oogsttuin van Bodegraven met een Romeins tintje. Kom langs voor een kopje koffie en een praatje. Struin door de Romeinse kruidentuin of geniet op een rustig plekje van de prachtige bloemen.

Bloemen Pluktuin

Nog leuker is om tijdens een bezoek aan de Hortus Populus je eigen veldboeket samen te stellen. Je krijgt een emmer en een schaar, zodat je de bloemen kunt afknippen en meteen in het water kan zetten. Het boeket reken je af in de winkel van de Hortus Populus. Afhankelijk van het weer zijn vanaf half mei de eerste bloemen beschikbaar.

Blote-voeten-pad

Iedereen is welkom om het nieuwe blote-voeten-pad te ontdekken! Kinderen graag onder begeleiding van volwassenen.

Romeins tintje

Op de Hortus Populus is door vrijwilligers een replica gebouwd van een Romeinse barak, aan de inrichting van een mini-museum wordt nog hard gewerkt. De informatiepanelen op de Hortus vertellen je al veel over het Romeinse verleden van deze locatie.

Hortus Winkel

Op vrijdag en zaterdag is van 10 tot 12 de winkel van de Hortus Populus geopend. Abonnementhouders komen dan hun wekelijkse groententas ophalen, maar in het seizoen zijn er ook groenten en kruiden in de losse verkoop.

Van diverse groenten, bloesem en kruiden worden extra producten gemaakt, zoals jams, chutneys of siroop. Natuurlijk ook allemaal te koop in de winkel.

En dat is nog niet alles want in de winkel zijn nog meer lokale producten te koop. Zo zijn er eieren van Anton de Wit uit Reeuwijk, melk en yoghurt van Yvonne Oostdam uit Bodegraven, kaas van Van der Bas uit Nieuwerbrug en meel van de Bodegraafse molen De Arkduif. Dus kom gerust langs in de winkel om iets lekkers te kopen.

Contact

Hortus Populus, Limespad 1 in Bodegraven. De tuin ligt aan het fietspad van het Limespark in de nieuwbouwwijk Weideveld in Bodegraven.

Tuin open van dinsdag t/m zaterdag van 9 tot 12 uur.

Winkel open op vrijdag en zaterdag van 10 tot 12 uur.

informatie@hortuspopulus.nl www.hortuspopulus.nl

Activiteiten

Contact

Hortus Populus

Limespad 1
2412BE Bodegraven
0629173341

informatie@hortuspopulus.nl
http://www.hortuspopulus.nl

In de buurt

Pannenkoekerie 't Veldhuis

Op een prachtige locatie midden in het Groene Hart bent u van harte welkom in ons pannenkoekenrestaurant met terras op …

  • Bodegraven-Reeuwijk
  • (1,1 km)
Het Kaas Museum

Unieke historische objecten laat de geschiedenis zien van kaas, kaas maken, de kaasmarkt, het boerenleven en de kaashandel in Bodegraven …

  • Bodegraven
  • (1,7 km)
Stichting Evertshuis

Het Evertshuis is theater en ontmoetingsplek. Uitvalbasis om Bodegraven-Reeuwijk te leren kennen. Wandel door Bodegraven, fiets langs de waterwegen met …

  • Bodegraven
  • (1,8 km)