Theetuin de Koffietuin

Theetuin de Koffietuin

Op loopafstand van het fort Wierickerschans, ingang Weiweg. Open van Mei t/m September op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Bij mooi weer langer open. Tel. 06 25057791. Facebook : Koffietuin Nieuwerbrug. Instagram : Theetuin-de-koffietuin. Eigen parkeerplaats. Leuke lunches met streekkazen of kleintje kaasfondue. Vanaf 15.00 Borrelkaart met eigen cider, bier en wijn. Gezellige winkel met uiteraard thee en vers gebrande koffie. Ook 'dingetjes' uit de streek. Pinnen kan. Bed & Breakfast de Appeltuin is schitterend en comfortabel ingericht. Boekingen rechtstreeks of via bedandbreakfast.nl

Algemeen

Theetuin de Koffietuin

IMG_3800.JPG

Midden in het groene hart van Nederland ligt Theetuin de Koffietuin. In het plaatsje Nieuwerbrug bij Bodegraven is in een oude boerderij met gedeelten uit 1610 van alles op koffiegebied te vinden.   
 De koffie wordt ter plekke gebrand en is van exclusieve eigen import. Ook wordt het hele thee- assortiment van Hofleverancier Wijs & zonen verkocht,dat in de "blauwe schuur"ingepakt wordt. Dat zijn meer dan 100 soorten thee, waaronder de Afternoon melange.

Van mei tot en met september kunt u iedere zaterdag en zondag op het landelijk gelegen terrein koffie drinken, met onze "home-made" appeltaart van bijzondere receptuur waarin appels en eieren van eigen erf zijn verwerkt. Er zijn verschillende soorten home made  gebak. Er is een uitgebreide lunchkaart met onze specialiteit: biologoische boerenkaas uit de streek. 

Ook de cappuccino is bijzonder, met melk afkomstig van jersey koeien met een kleine "footprint en met de "handtekening" van de barista, de zogenaamde "latte art" (een mooie figuur getekend met melk in de cappuccino)

Velen hebben de weg inmiddels weten te vinden om te genieten van onze unieke koffie"en -theecultuur en  mooie omgeving.Voor nieuws:kijk op Instagram theetuin-de-koffietuin

Activiteiten

Bed & Breakfast

Op het terrein van de Koffietuin is een oude 5-roedige hooiberg ingericht als Bed & Breakfast. U heeft de beschikking over een riante ruimte van 72m2 met 2 boxspring bedden, inloopdouche en toilet en uiteraard een ruime zitkamer. U kunt genieten van de landelijke rust en buiten  lezen of van de zon genieten. U bevindt zich midden in het Groene Hart naast vogelreservaat en natuurgebied "Put van Broekhoven"(Weijpoortse Plas)en u kunt volop fietsen of wandelen. In Bodegraven zijn fietsen te huur. De toeristische stadjes Gouda en Oudewater zijn op  fiets afstand en ook Leiden en Amsterdam zijn uitstekend bereikbaar.

Prijs van een overnachting is € 95,- p.k.p.n. voor 2 personen (incl. ontbijt) Hond is toegestaan na overleg.
 

Kijk op de website www.appeltuin.eu voor meer info.Of stuur een mail naar info@koffietuin.nl.

U kunt per email boekingen door geven of bellen met 06-25057791

IMG_3706.JPG IMG_3704.JPG

De winkel

In de museumwinkel kunt u allerlei koffie gerelateerde artikelen zien en kopen. Er zijn serviezen te koop, maar ook onderhoudsmiddelen voor espresso- apparatuur  thuis. Er zijn echter geen espresso-apparaten te koop.

Openingstijden winkel
 
Van mei t/m september:
is de koffietuin elke zaterdag en zondag open van 11.00 tot 17.00 uur.

Natuurlijk zijn er ontzettend veel soorten koffie te koop.   Een paar voorbeelden  : onze topkoffie van eigen import Toradja uit Sulawesi,Cuba, en gecertificeerde Kopi Luwak.
Het hele assortiment van hofleverancier Wijs & zonen is verkrijgbaar in het museum. Er zijn alleen al tientallen soorten earl-grey of darjeeling te koop!En als topper de Afternoon Blend en Poezepootjesthee! Verder diverse first flushes, verschillende japanse groene theesoorten, Chinese theespecialiteiten en ook biologische theesoorten, zowel groen, wit als zwart. Ook de mystieke schaduwthee en de verfijnde jasmijnparels zijn in het assortiment opgenomen.
Maar er zijn ook andere dingen te koop: leuk zijn de zeepjes uit de Provence, waaronder koffiezeep en groene theezeep!
 U kunt bij ons pinnen.

In de kruidentuin kweken we o.a.de munt voor de muntthee.    

IMG_3318.JPG

Tags

Contact

Theetuin de Koffietuin

Weijpoort
2415BV Nieuwerbrug
0651246894
0651246894

theetuindekoffietuin@gmail.com
http://www.theetuindekoffietuin.nl/

In de buurt