Watersnip

Watersnip

Genieten van water, natuur en cultuur kan op vele manieren. Watersnip biedt dan ook vele vormen van recreatie in de natuur. Varen op de Reeuwijkse Plassen, varen en wandelen in het Groene Hart, logeren in onze Groepsaccommodatie direct aan het water en vergaderen met vrij uitzicht over de plas 's Gravenbroek.

Algemeen

Natuuractiviteiten

Vaartocht_slider.jpg

Buitenactiviteiten voor groepen in het Reeuwijkse plassengebied. Vaar mee met onze gids en beleef de natuur- en cultuur tijdens één van onze vaartochten over de plassen.

 • Vaartochten
  Diverse themavaartochten.
 • Zeilen in Grundels
  Zeilen in een grundel; een authentieke platbodem is ook een hele belevenis voor ervaren zeilers of beginners.

Accommodatie

Voorkant_gebouw_960x350.jpg
 • Groepsaccommodatie
  Overnachten midden in het Reeuwijkse plassengebied. De Rokende Turf is een groepsaccommodatie geschikt voor 44 personen.
 • Vergaderruimte
  Vergaderen aan het water

Wetland-informatiecentrum

Schoolklas_bij_infobord_wic.jpg

Tijdens kantoortijden kunt u terecht bij het Wetland-informatiecentrum. Recreanten, bewoners, scholieren, bedrijven en gemeenten kunnen informatie over wetlands en het Reeuwijkse plassengebied opvragen.

Bezoekadres: 's-Gravenbroekseweg 154, 2811 GK te Reeuwijk

Activiteiten

Over vissen en vogels

Het wetland van de Reeuwijkse plassen staat bekend om zijn vissen en vogels. Met open motorboten, de bokken, gaan de gasten zelf “op jacht” naar alles wat schubben veren draagt. Vis en gevogelte ging vroeger veelal de pan in. Deelnemers aan de tocht beleven zelf hoe de handige Sluipwijkers hun voedsel vingen met lokeenden, stokken en netten. Daarna gezellig wat drinken in de luwte van een eiland. De gids vertelt hoe wij in onze tijd de biodiversiteit van de wetlands willen herstellen door allerlei maatregelen.

over_vissen_en_vogels.jpg

Turfvaartocht

Een belevingsprogramma voor jong en oud, waarbij je echt in het verleden duikt. Varen met de bok naar de veenbonken en daar met de originele gereedschappen turf maken met elkaar. Deelnemers kruipen zelf in de huid van baggerman en veenmeid. En na het “werk” samen genieten van welverdiende koffie en thee. Een fotogeniek programma, dat gegarandeerd mooie beelden oplevert.

Vaartocht_en_zeilen_op_de_Reeuwijkse_plassen.jpg

Wetlandvaartocht

Met de bokken (open motorboten) op zoek naar vogels en vissen in het wetland van de Reeuwijkse plassen en polders. Gezellig wat drinken in de luwte van een eiland. Even de benen strekken voor een korte wandeling op een bijzondere plek.

Bokvaartocht_3-luik.jpg

Tags

Contact

Watersnip

s-Gravenbroekseweg 154
2811 GK Reeuwijk
0182-395460

post@watersnip.info
http://www.watersnip.info/

In de buurt