Aspergehof Noordam

Asperges & landelijke uitjes, midden in het Groene Hart. Unieke locatie voor familieuitjes, personeelsfeesten, kookworkshops, private dining en polde…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

De lekkerste asperges en landelijke uitjes voor iedereen!

De asperge is een unieke groente die omgeven is door een sfeer van luxe en exclusiviteit. Deze witte dame is één van de weinige groente in Nederland die nog seizoensgebonden is. De smaak van asperges laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Je houdt van asperges of je houdt er niet van. Een tussenweg is er niet. Of toch wel?

Misschien heb je in het verleden wel eens asperges gegeten die stug waren of bitter smaakte, met draden. Of kijk je op tegen het werk om asperges te schillen? Breng dan eens een bezoek aan de Aspergehof. Onze missie is de lekkerste asperges voor iedereen.

Hoe mooi is het om naar een aspergeboerderij te kunnen gaan, op het veld te kunnen kijken bij het asperges steken. Verser kan niet. In de aspergewinkel vindt je ook geschilde asperges en wordt je met raad en daad geholpen om “de koningin van de groente” perfect te bereiden.

Bij Aspergehof Noordam vind je:

 • Dagelijks vers gestoken asperges

 • Van 100 gram tot 100 kilo leverbaar

 • Extra ruime sortering, van dun tot extra dik (AAA) tot meer dan 7 maten

 • Zowel witte als groene asperges (groen vanaf eind april)

 • Ongeschild, geschild of verpakt in speciale asperge-houdbaarheidsbak

 • Ook geschild en gevaccummeerd voor in de vriezer leverbaar

 • Alle producten voor een complete aspergemaaltijd in één keer

 • Gratis advies en recepten voor de lekkerste menu's

De aspergehof is tijdens het aspergeseizoen dagelijks geopend! (zon- en feestdagen gesloten) Het aspergeseizoen duurt van eind maart tot 24 juni.

Voor bezoek, familiefeest, bedrijfsuitjes of andere recreatieve belevenissen kun je ons ruime aanbod van arrangementen en workshops bekijken. De Aspergehof is het gehele jaar geopend voor besloten feesten, arrangementen en of workshops.

 • Agrarische rondleidingen of lezingen met thema's als asperges, kwekerijen, veeteelt, zalm en paling roken, historische tuinen, et cetera.

 • Creatieve workshops zoals schilderen, action painting, klompen pimpen, koken, et cetera

 • Klompengolf en (B)oer Hollandse spelen

 • Wandel- of fietsarrangementen

 • Locatie verhuur of andere arrangementen op maat.

 

Activiteiten

Rondleiding en zelf asperges steken. € 9,50 p/p

Arrangement "De boer opgaan" 

Ontvangst op de Aspergehof. Aanvang met een film en presentatie over de geschiedenis, teelt en oogst van asperges. Tijdens de asperge rondleiding leert u meer over de koniging van de groentes. U mag zelf proberen asperges te steken. Dit alles onder het genot van een glaasje in het veld. Na afloop is er volop gelegenheid de aspergewinkel te bezoeken.

Dit asperge-arrangement is uit te breiden met een proeverij, lunch, aspergediner of een kookworkshop. Voor meer informatie kunt u terecht op www.aspergehofnoordam.nl of bel met Guusta via 06-42091492.

De aspergerondleidingen vinden plaats in het aspergeseizoen van begin april tot eind juni. Een rondleiding is te boeken vanaf 10 personen. Gezelschappen < dan 10 personen kunnen zich aanmelden bij een van de Inschrijf-proeverijen, (zie www.aspergehofnoordam.nl/agenda)

Klompengolf en boerderij-uitjes € 9,50 p/p

Klompengolf arrangement "Een balletje kan raar rollen"

Mag u dit keer de familiedag organiseren en zoekt u een activiteit voor jong en oud? Dan is het klompegolfparcours een aanrader. 

Het boerengolf parcours bestaat uit negen holes, waarvan 6 golf holes en 3 holes met oud Hollandse spelen. Alles draait om behendigheid en slim spelen. Door de combinatie met andere spellen, zoals reuze jenga, asperges vangen etc, kan de winnaar tot het einde variëren. Halverwege staat er een picknickmand met sap en hapjes voor u klaar. Maandag t/m donderdag € 8,50 p.p. Vrijdag t/m zondag € 9,50 p.p. Kindergolf (6 tm 12 jaar) € 5,50 p.k.

Schilderworkshop "Gooi en smijtwerk" € 32,50 p/p

Schilderen zoals je nog nooit geschilderd hebt! Ga helemaal los met verf en verras jezelf en je vrienden met jouw talent.

Overal en laarzen aan, veiligheidsbril op en leef je uit op het doek. Het doek staat op een ezel, het atelier is afgeplakt. De verf moet op het doek, maar hoe is geheel aan u. Volgens technieken anno 2016 gooi je de verf en smijt er een ander kleur overheen. Daarna druppel, veeg en flodder je net zo lang tot er een heus kunstwerk ontstaat. Het kunstwerk mag je mee naar huis nemen. Incl koffie, thee en koek en een drankje tijdens de workshop. Ook als kinderpartijtje te boeken.

 

 

Kookworkshops € 67,50 p/p

Kookworkshops met diverse thema's

Heeft u passie voor koken, proeven en eten beleven? Onze kookworkshops zijn een ware belevenis. U start met een rondleiding of bezoek aan een boerderij, kwekerij of kaasmakerij als voorproefje. Daarna gaat u aan de slag begeleid door proffessionele koks. Er zijn diverse thema's mogelijk. In het aspergeseizoen kunt u uitgebreid koken met asperges, aspergessoep, asperges a la Flamande, groene asperges a la tonnato of asperge-ijs als dessert. 

Er zijn meer thema's mogelijk, wat denkt u van een Italiaanse kookworkshop of een reis om de wereld met gerechten uit allerlei windstreken.

Deze kookworkshops zijn altijd all-in en compleet. U wordt begeleid door een proffesionele chef-kok en wij doen de afwas voor u. U krijgt de recepten mee naar huis, zodat u thuis de gerechten nogmaals kunt maken.

 

Rondleidingen, excursies en lezingen in de agrarische sector

Wil je een rondleiding bij bedrijven in de agrarische sector? Ben je nieuwsgierig hoe ons voedsel geteeld wordt, waar de melk vandaan komt of hoe het er aan toe gaat in bij een palingvisser?

Misschien vind je het organiseren van een bedrijfsuitje tijdrovend of heb je geen inspiratie? Ontvang je binnenkort zakenrelaties uit het buitenland en wil je het echte Holland laten zien? Ik help je met organiseren en plannen van een unieke excursie in de akkerbouw, tuinbouw, veeteelt, kaasmakerij, aspergeteelt, interieurbeplanting, biologische en andere ondernemers in de land en tuinbouw. 

Ontvangst met koffie/thee en iets lekkers. Er volgt een presentatie over het bedrijf en de producten die zijn maken. Tijdens de rondleiding leert u bijvoorbeeld hoe kaas gemaakt wordt of zalm of paling gerookt worden. Halverwege staat er een glaasje voor u klaar. En na de rondleiding is er een proeverij met een kopje soep en proeverij van streekproducten.

Van dagarrangementen tot aan meerdaagse programma's op maat. Deze arrangementen kunnen het gehele jaar door georganiseerd worden. Voor informatie en programma; agritours.nl@gmail.com

Contact

Aspergehof Noordam

Boddens Hosangweg 63
2481 KX Kaag en Braassem
0172-518236
06-42091492
info@aspergehofnoordam.nl
http://www.aspergehofnoordam.nl

In de buurt

Brentano's Kaasboerderij

Kaasautomaat met daarin lekkere echte Boerenkaas in vele verschillende soorten en leeftijden. Van 08.00 tot 20.00 uur open. Op zondag …

 • Alphen aan den Rijn
 • (3,8 km)
Zorgboerderij De Hoop

Dagbesteding voor kinderen en ouderen. Op onze zorgboerderij in Ter Aar bieden wij een inloopfunctie voor de inwoners van gemeente …

 • Ter Aar
 • (4,6 km)
Zorgboerderij Valkendam

Boerderij Valkendam is een zorgboerderij waar 10 mensen met een verstandelijke beperking wonen en werken. We produceren biologische melk, eieren …

 • Alphen aan den Rijn
 • (7,9 km)