Zorgboerderij De Hoop

Zorgboerderij De Hoop

Dagbesteding voor kinderen en ouderen. Op onze zorgboerderij in Ter Aar bieden wij een inloopfunctie voor de inwoners van gemeente Nieuwkoop.

Algemeen

Even voorstellen

Wij zijn Janneke en Nelleke Kelder.
We zijn opgegroeid op de boerderij. In 2009 hebben wij de boerderij overgenomen van onze familie en zijn heel kleinschalig een zorgtak gestart. We hebben de melkkoeien omgeruild voor Belgische blauwe en Blonde d’ Aquitaine koeien. Dit zijn koeien die voor een lekker stukje rundvlees gehouden.

De zorgboerderij

koeien.jpg

Zorgboerderij De Hoop in Ter Aar is dé plek in het Groene Hart waar kinderen en ouderen met een beperking genieten van een fijne dagbesteding in een landelijke, dierrijke omgeving. Onze Zorgboerderij is vijf dagen in de week geopend voor deelnemers die ons helpen met de dagelijkse verzorging van het vee en onderhouden van het erf en (moes)tuin.

Producten van eigen boerderij

20190717_124937-1024x576.jpg

Alle producten van onze boerderij worden verkocht in ons boerderijwinkeltje, waarin verkoopautomaten staan. Je kunt dagelijks je producten uit de automaat halen wanneer het jou uitkomt.
DE EIEREN komen van onze vrije uitloop kippen, zij lopen buiten en mogen lekker rondscharrelen, zonnen en zandbadderen.
RUNDVLEES komt van eigen koeien. Ze kunnen rustig opgroeien, lopen lang lekker buiten en worden pas bij een jaar of 3 á 4 geslacht. De kalfjes worden gewoon door moeder opgevoed en blijven er lekker lang bij.
ZUIVEL, de allerlekkerste wordt gemaakt van melk van onze koeien!
JAMMETJES EN CHUTNEY'S: met de deelnemers plukken en verwerken we alles uit de tuin.

Activiteiten

Nog meer weetjes

1I5A0840.jpg
  • wij hebben een belevenistuin met een vlindertuin en moestuin. Voor kinderen zijn er kleine moestuintjes
  • en een prachtig bijenhotel, bloemenranden staan in de zomer in bloei en natuurlijk een bijenstal met bijenkasten. De honing staat weer in onze boerderijwinkel
  • openingstijden boerderijwinkel: ma t/m za 8 - 20 uur en op zondag 12 - 20 uur
  • zelfbediening dmv een boerderijautomaat, je kunt met munt/papiergeld of contactloos betalen. Lees goed de gebruiksaanwijzing!
  • actuele en uitgebreide info vind je op onze website

Tags

Contact

Zorgboerderij De Hoop

In de buurt