Zorgboerderij De Hoop

Dagbesteding voor kinderen en ouderen. Op onze zorgboerderij in Ter Aar bieden wij een inloopfunctie voor de inwoners van gemeente Nieuwkoop.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Producten van eigen boerderij

Op onze zorgboerderij bieden wij twee dagen in de week dagbesteding voor kinderen met een lichamelijke, verstandelijke of psychosociale beperking. En drie dagen in de week voor ouderen met een beginnende dementie, of bijvoorbeeld NAH. Er is veel ruimte, we zijn altijd zoveel mogelijk buiten te vinden en er is van alles te doen. Voor iedereen op zijn eigen niveau en tempo. Wij kijken vooral naar wat iemand wel kan.
Alle producten van onze boerderij worden verkocht in ons boerderij winkeltje waarin verkoopautomaten staan. Je kan dagelijks je producten uit de automaat halen wanneer het jou uit komt. Je kunt contactloos, contant of met papiergeld betalen. De automaat wisselt en geeft kleingeld terug.

Wij verkopen eieren, rundvlees, zuivel en jam

Eieren

De eieren komen van onze vrije uitloop kippen, zij lopen zoveel als mag van de overheid (wanneer er geen vogelgriep heerst) buiten en mogen lekker rondscharrelen, zonnen en zandbadderen. Ze worden goed verzorgd door de deelnemers van de zorgboerderij zo word er dagelijk brood gebroken om aan de kippen te voeren of word er regelmatig een doorgeschoten krop sla gevoerd. Ze vinden het heerlijk.
Onze deelnemers rapen verder de eieren en doen deze met veel zorg in de doosjes voor de verkoop.
De legdatum word bij ons altijd op het doosje vermeld, de eieren zijn ongeveer een maand houdbaar.

Rundvlees

Het vlees wat we verkopen komt van eigen koeien. We houden belgisch wit/blauwe koeien en Blonde d aquitaine koeien. Ze kunnen bij ons rustig opgroeien en worden pas bij een jaar of 3 a 4 geslacht. Ze lopen zolang het grasland het kan houden buiten, als het te nat word staan ze binnen en kunnen ze lekker in het stro liggen. De kalfjes worden gewoon door moeder opgevoed en blijven er lekker lang bij. Onze koeien worden ook dagelijks verzorgd door de deelnemers van de zorgboerderij.

Zuivel

De zuivel wordt gemaakt bij neef Wim op de melkveehouderij. Zij hebben een moderne ruime ligboxenstal en koeien die lekker de wei in mogen. Zijn vriendin maakt van de melk de allerlekkerste zuivel, als je die eenmaal geproeft hebt wil je niet meer anders.

Jam

We hebben een vrijwilligster die ontzettend goed is in het maken van de lekkerste Jammetjes en chutney's. We gebruiken fruit uit onze eigen tuin en wat we van andere aangeboden krijgen. Met de deelnemers plukken en verwerken we alles en worden er nieuwe smaken uitgeprobeerd. Deze jam is ouderwets lekker, met veel fruit en half zoete geleisuiker.

Activiteiten

Contact

Zorgboerderij De Hoop

Ringdijk 2
2461 BZ Ter Aar
06-41552764

info@zorgboerderijdehoop.nl
http://www.zorgboerderijdehoop.nl

In de buurt

Brentano's Kaasboerderij

Kaasautomaat met daarin lekkere echte Boerenkaas in vele verschillende soorten en leeftijden. Van 08.00 tot 20.00 uur open. Op zondag …

  • Alphen aan den Rijn
  • (2,9 km)
Aspergehof Noordam

Asperges & landelijke uitjes, midden in het Groene Hart. Unieke locatie voor familieuitjes, personeelsfeesten, kookworkshops, private dining en polderavontuur.

  • Kaag en Braassem
  • (4,6 km)
Newhouse Logies

Newhouse Logies, ruime en comfortabele vakantie-appartementen. Medio maart 2023 is Boerderijwinkel "De Landkruidenier" geopend met streekproducten en gezellige koffiehoek.

  • Zevenhoven
  • (4,7 km)