FarmCamps Stolkse Weide

Wow, wat een rust en ruimte! Op de boerderij van boer Wilco en boerin Durkje ontdek je het leven op de boerderij al spelenderwijs...

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

FarmCamps Stolkse Weide

Op de boerderij van boer Wilco en boerin Durkje en hun kinderen ontdek je het leven op de boerderij in het oer-Hollandse polderlandschap.

Je kunt hier overnachten in een luxe Lodge- of Safaritent, je kinderfeestje vieren of voor boerderijeducatie voor je klas of voor een groep terecht. Ook kun je hier je eigen fles verse koeienmelk kopen uit de melktap!

Activiteiten

Heerlijke verse koeienmelk!

In de boerderijwinkel van de camping staat een melktap. Hier kun je verse koeienmelk tappen. Probeer het eens uit en geniet van de verse volle smaak. Onze koeien eten iedere dag heerlijk gras van de Stolkse Weide en dat proef je! Ook kun je er lekkere pap van koken of pannenkoeken mee bakken. Een liter kost € 1,- en de herbruikbare fles kost € 0,50 

Boerderij educatie

Ook kun je voor boerderij educatie terecht bij FarmCamps Stolkse Weide. Voor scholen zijn hier subsidie mogelijkheden voor beschikbaar gesteld. Er is een programma voor de groepen 3 t/m 8. Informeer naar de mogelijkheden!

Logeren in een luxe Lodge- of Safaritent

Als je uit je tent stapt zie je alleen maar weiland, slootjes en grazende koeien en schapen. Dat is het mooie polderlandschap van het Groene Hart.

Bij de Stolkse Weide logeer je in één van de 10 luxe Safaritenten of de 10 nog luxere Lodgetenten. De gezellige Safaritenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben een eigen toilet. Douchen doe je in het sanitair gebouw. En als je net dat beetje extra luxe wilt, dan zit je helemaal goed in de Lodgetent met eigen badkamer!

De luxe tenten staan op 2 ruime velden, met in het midden een sloot waar dé eye catcher, de mega Water Pret Weide, in een uitgediepte sloot is gebouwd. De sloot is rondom afgezet met een hek, dus het erf is absoluut veilig voor kleine kids.

Rondom het veld zie je de koeien en schapen grazen en de eendjes zwemmen in de slootjes. Iedere avond lopen de koeien in colonne achter de tenten langs om gemolken te worden.

Deze FarmCamps boerderij ligt aan een rustig, doodlopend polderweggetje aan de rand van het dorp en is omgeven door weilanden. Op loopafstand ligt het dorp Stolwijk met winkels en restaurantjes. Op deze boerderij zijn er ook 5 vaste staanplaatsen.

Kinderfeestje op de boerderij! € 15,00 p/p

Het hele jaar door kun je bij FarmCamps Stolkse Weide terecht om je kinderfeestje te vieren. Met een kinderfeestje kunnen de kinderen heerlijk spelen in de Water Pret Weide (bij mooi weer), in de Hooi Hooi Speelschuur, op de Tractor Banden Klimtoren, konijntjes knuffelen in de Knuffelschuur, op de skelters rijden, trampoline springen en bij de koeien en kalfjes kijken. Bij slecht weer kunnen de kinderen op de speelzolder spelen. Er zijn drie opties om uit te kiezen.

KINDERFEESTJE nummer 1:
Hierbij kies je een extra activiteit naast het spelen. Je kunt kiezen uit: boerenijs maken, een fotospeurtocht op de boerderij, koeien melken, lasergamen, armbandjes maken, armbandje of enkelbandje met naam, sleutelhanger met naam maken, vogelhuisje/etui/make-uptasje pimpen of dierenbingo spelen met een cadeautje voor ieder kind.

Een kinderfeestje duurt ongeveer 3 uur. De kosten zijn € 15,- per kind met een minimum van 10 kinderen. Minder kinderen mag natuurlijk, maar dan wordt er wel voor 10 kinderen in rekening gebracht.

Wat heb je hiervoor? Een activiteit naar keuze, patat eten inclusief snacks, saus en drinken. Daarnaast chips, drinken en na afloop voor ieder kind een zakje met snoep en een sleutelhanger. Ouders en begeleiders kunnen ook mee eten en drinken, daar rekenen we € 5,- p.p. voor. Kinderfeestje nummer 1 kan ingepland worden op dinsdag, woensdag of donderdag.

KINDERFEESTJE nummer 2:
Alles wat je bij kinderfeestje nummer 1 ook krijgt, behalve de extra activiteit. Dus volop zelf spelen en knuffelen met dieren. Inclusief eten, drinken, chips en een zakje na afloop mee naar huis. Een kinderfeestje duurt ongeveer 3 uur. De kosten zijn € 10,- per kind met een minimum van 10 kinderen. Minder kinderen mag natuurlijk, maar dan wordt er wel voor 10 kinderen in rekening gebracht. Ouders en begeleiders kunnen ook mee eten en drinken, daar rekenen we € 5,- p.p. voor. Kinderfeestje nummer 2 kan ingepland worden op dinsdag, woensdag of donderdag.

KINDERFEESTJE nummer 3:
Hierbij kom je spelen op de boerderij zonder een activiteit of begeleiding van de boer of boerin. Hierbij kun je zelf wat te eten en drinken meenemen voor tussendoor en je combineert het bijvoorbeeld met eten bij je thuis of bij de snackbar in het dorp. Kinderfeestje nummer 3 kost € 5,- per kind. Dit kan ingepland worden op maandag t/m zaterdag.

CONTACT:
Voor meer informatie kun je een bericht via de facebook pagina www.facebook.com/farmcampsstolkseweide sturen naar Durkje, of mailen naar: stolkseweide@live.nl of bellen naar: 06-23528749.

Contact

FarmCamps Stolkse Weide

Bovenkerkseweg 49
2821 XT Stolwijk
0182-341300
06-23528749
stolkseweide@live.nl
http://www.farmcamps.nl/boerderijen/FarmCamps-Stolkse-Weide

In de buurt

't Wapen van Stolwijk

’t Wapen van Stolwijk op het gezellige dorpsplein in Stolwijk is de plek voor het gezellig drinken van een bakje …

  • Stolwijk
  • (0,8 km)
MooiMekkerland

Melkgeitenbedrijf in Stolwijk. 2x per dag worden er 740 geiten gemolken. 10% van de melk wordt verwerkt tot geitenkaas, de …

  • Stolwijk
  • (1,7 km)
Boezemmolen No. 6 Haastrecht

De molen is de zesde in een serie van in totaal zeven boezemmolens. Foto Pim Mul, Proef de Polder

  • Haastrecht
  • (2,1 km)