Museum Paulina Bisdom van Vliet

Museum Paulina Bisdom van Vliet

Paulina Bisdom van Vliet (1840-1923) liet in haar testament vastleggen dat het huis (bouwjaar 1877) na haar overlijden een museum moest worden, nu Museum Paulina Bisdom van Vliet.

Algemeen

Kom naar het museum

27_april_2015_Voorkant_Museum_002.JPG

Als laatste afstammeling besloot Paulina Bisdom van Vliet (1840-1923) de herinnering aan het drie eeuwen oude burgemeestersgeslacht Bisdom van Vliet levend te houden.

Het 19e-eeuwse interieur, rijk aan o.a. porselein, zilver en schilderijen, ademt de smaak, stijl en leefwijze uit van deze patriciërsfamilie. Bij een bezoek aan het museum zult u merken dat de tijd hier stil is blijven staan.

Activiteiten

Bezoek aan het museum

Museum Paulina Bisdom van Vliet.web (1)

Groepen
Van (min 10 en max 30 personen) zijn voor een rondleiding van harte welkom, op afspraak: tel 0182-501354 of reserveren. De kosten (incl. entree) zijn € 9,50 per deelnemer, ook voor kinderen, jongeren en museumkaarthouders.

Individueel bezoek
Op individuele basis of in klein gezelschap kun je zonder reservering het museum bezoeken. Je krijgt een boekje te leen met een beschrijving van de belangrijkste objecten per kamer. Zo kun je op eigen tempo het huis bezichtigen. Onze gastvrouwen en -heren geven bij gelegenheid ook graag extra uitleg.

Toegankelijkheid
Vanwege de beperkte ruimte in en de aard van het museum kunnen rolstoelen, rollators, en hulphonden helaas niet naar binnen. Het museum heeft geen lift.

Actuele en uitgebreide info vind je op onze website.

Openingstijden

Museum Paulina Bisdom van Vliet.web (2)

Van 1 april tot 1 november: woe t/m zo 11 - 17 uur
Van 1 november tot 1 april: za en zo 11 - 17 uur
Gesloten van 24 december tot 1 februari en op Koningsdag (27 april)

De Overtuin

Vergeet u niet een bezoek te brengen aan de 'Overtuin', de tuin van Paulina aan de andere kant van de weg De prachtig aangelegde wandeltuin is toegankelijk via een sierlijk smeedijzeren hek.

Tags

Contact

Museum Paulina Bisdom van Vliet

Hoogstraat 166
2851 BE Haastrecht
0182-501354

info@bisdomvanvliet.nl
http://www.bisdomvanvliet.nl/

In de buurt