Museum Paulina Bisdom van Vliet

Als laatste afstammeling van haar geslacht besloot Paulina Bisdom van Vliet (1840-1923) de herinnering aan het drie eeuwen oude burgemeestersgeslacht…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

OPENINGSTIJDEN

Geopend van 1 april tot 1 november:
dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur

van 1 november tot 1 april:
zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur

Gesloten van 24 december tot 1 februari en op Koningsdag (27 april)

Groepen
Groepen (minimaal 10 en maximaal 30 personen) zijn voor een rondleiding van harte welkom gedurende de genoemde openingstijden, maar alleen op afspraak: telefoon 0182-501354 of reserveren. De kosten voor een groepsrondleiding zijn € 8,- per deelnemer, ook voor kinderen, jongeren en museumkaarthouders.

Toegankelijkheid
Vanwege de beperkte ruimte in en de aard van het museum kunnen rolstoelen, rollators, en hulphonden helaas niet naar binnen. Het museum heeft geen lift.

Als laatste afstammeling besloot Paulina Bisdom van Vliet (1840-1923) de herinnering aan het drie eeuwen oude burgemeestersgeslacht Bisdom van Vliet levend te houden.

In haar testament liet zij vastleggen dat het huis (bouwjaar 1877) na haar overlijden een museum moest mocht worden waar alles zoveel mogelijk zou moeten blijven zoals het tijdens haar leven was.

Het 19e-eeuwse interieur, rijk aan o.a. porselein, zilver en schilderijen, ademt de smaak, stijl en leefwijze uit van deze patriciërsfamilie. In de meeste kamers ziet men originele vloerbedekking, plafonds en wandbekleding. In de achtertuin staat een rode beuk, die als tweejarig boompje in 16924 is geplant toen Adriaan Bisdom zich in Haastrecht vestigde. Bij een bezoek aan het museum zult u merken dat de tijd hier stil is blijven staan.

De overtuin

Vergeet u niet een bezoek te brengen aan de 'overtuin', de tuin van Paulina aan de andere kant van de weg die thans door de gemeente stichting Overtuin Bisdom van Vliet wordt beheerd. De prachtig aangelegde wandeltuin is toegankelijk via een sierlijk smeedijzeren hek. Naast twee achttiende-eeuwse tuinbeelden van de beeldhouwer Jan van Logteren bevindt zich hier ook het grafmonument van de heer en mevrouw le Fèvre de Montigny - Bisdom van Vliet en van Paulina's hond Nora.

Activiteiten

Contact

Museum Paulina Bisdom van Vliet

Hoogstraat 166
2851 BE Haastrecht
0182-501354

info@bisdomvanvliet.nl
http://www.bisdomvanvliet.nl/

In de buurt

Het Witte Hof

Het Witte Hof, de plek voor een lekker kopje koffie, lunch, borrel of diner. Prachtige locatie voor huwelijk, jubileum of …

  • Haastrecht
  • (0,2 km)
Arjan van der Eijk De Echte Bakker

In onze lunchroom kunt u terecht voor een heerlijk kopje koffie met gebak of een heerlijke lunch. 's Zomers hebben …

  • Haastrecht
  • (0,4 km)