Proeftuin van Holland

Gelegen in het Groene Hart van Nederland, centraal tussen de grote steden, vindt u hier een unieke locatie voor uw recreatie en natuureducatie activi…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

"Natuur, recreatie & educatie voor de consument en sierteeltsector op een unieke locatie midden in het Groene Hart van Nederland!"

Wat is de Proeftuin van Holland?
De Proeftuin van Holland is een unieke locatie in Boskoop, midden in het Groene Hart van Nederland en centraal gelegen tussen de grote steden. De speerpunten natuur, recreatie, educatie en zorg vormen de belangrijkste uitgangspunten voor de Proeftuin van Holland, dat staat voor een informatief en educatief centrum voor én over de sierteeltsector voor professioneel gebruik en met recreatieve mogelijkheden voor de consument. Activiteiten zijn op beide doelgroepen afgestemd, lees hieronder meer over de activiteiten.

Activiteiten Proeftuin van Holland
Op de Proeftuin van Holland kunt u voor verschillende activiteiten terecht, samen met het gezin, familie, vriendengroep of uw bedrijf. Geniet bij de Theeschenkerij Proef de Tuin van een heerlijk kopje koffie/thee met iets lekkers. Ontdek de omgeving met de fiets, een wandeling of per boot over het water. Via de speciaal ontwikkelde routes kunt u van alles zien en beleven in de directe omgeving. Volg een rondleiding langs bijzondere soorten planten en bomen op de Sortimentstuin Harry v/d Laar. Meer informatie over deze en andere activiteiten? Bekijk het hele aanbod van activiteiten hier.

Activiteiten

''GreenFloat staat voor bijzonder overnachten in drijvende tuinkamers.''

GreenFloat is een unieke accommodatie op het water, gelegen in een prachtige omgeving op de Proeftuin van Holland in Boskoop. Geniet van een heerlijk verblijf in een groene omgeving, midden in het Groene Hart tussen de grote steden in de Randstad.

De accommodatie is gelegen op het water, met eigen voorzieningen zoals een keuken met kookplaat, waterkoker, magnetron en koelkast en een eigen badkamer voorzien van een toilet, wastafel en douche. De accommodatie beschikt over een eigen ingang, terras én uitzicht op het water vanuit bed. GreenFloat staat voor bijzonder overnachten in drijvende tuinkamers. Geniet van de luxe van een hotel, midden in de natuur met uitzicht op het water en de boomkwekerijen.

Bekijk en Boek GreenFloat

Streekwinkel De Proeftuin

In de Streekwinkel Proef de Tuin kun je een groot assortiment aan streekproducten, natuurproducten, cadeau artikelen, houten speelgoed en planten vinden. Van biologische chocolade tot huisgemaakte jam, we hebben het allemaal. Kom gezellig langs en bekijk het hele assortiment in de winkel.

Bekijk de pagina van Streekwinkel de Proeftuin voor meer informatie en openingstijden.

Theeschenkerij Proef de Tuin

Een plek om even bij te komen na een wandeling, een tussenstop tijdens een fietstocht of om gezellig af te spreken met vrienden. Bij de Theeschenkerij Proef de Tuin kunt u genieten van een kop koffie/thee, eigengemaakte taart, lunch, high tea of borrel. Ook met grotere groepen kunt u bij ons terecht in een gezellig ingericht zaaltje. Daar verzorgen wij met veel plezier uw feestje, teamuitje, bijeenkomst, etc. Theeschenkerij Proef de Tuin

Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Rondleiding Sortimentstuin 'Harry van de Laar'

Ontdek bijzondere boomkwekerijgewassen met een rondleiding door de Sortimentstuin 'Harry van de Laar'. Elk seizoen van het jaar weet deze tuin te verrassen door het diverse aanbod van planten. De tuin is elke dag van de week gratis te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

Rondleiding
Op aanvraag is het ook mogelijk om een rondleiding aan te vragen voor groepen, de grootte van de groep is maximaal 15 personenen. Eén van de bestuursleden van de Sortimentstuin 'Harry van de Laar' neemt de groep mee de tuin in en vertelt over de planten die te zien zijn. Een rondleiding duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur en kost €25,00 per groep. Een rondleiding reserveren? Stuur een mail naar info@sortimentstuin.nl of neem telefonisch contact op via 0628804984.

BuitenRuimte

BuitenRuimte is een winkel voor kunst, ambacht en brocante. Wij verkopen hier onze handgemaakte producten zoals sieraden, wolproducten, vachten, brocante en bloemwerk. Tevens geven wij workshops in o.a. groendecoratie, vilten en edelsmeden. Ook bieden wij ruimte aan gastexposanten om hun werk bij ons te laten zien.

BuitenRuimte

Openingstijden:
Donderdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Contact

Proeftuin van Holland

Rijneveld 153
2771 XV Boskoop
0172-235401

info@proeftuinvanholland.nl
http://www.proeftuinvanholland.nl/

In de buurt

Schouten's kruiden

Ambachtelijke kwekerij. Bezoekers zijn welkom van 1 maart tot en met 31 oktober. Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 …

  • Boskoop
  • (0,4 km)
Blauwe bessenkwekerij Mr. Blueberry

Gedurende het bessenseizoen verzorgen wij op zaterdag rondleidingen over onze kwekerij en Blueberry Garden. Vooraf aan te melden via onze …

  • Boskoop
  • (0,7 km)
Stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop

Dat Boskoop met name in het zomerseizoen een bezoek waard is, hebben velen ontdekt. Sinds jaren biedt de Stichting Rondvaart …

  • Boskoop
  • (1,8 km)