Proeftuin van Holland

Gelegen in het Groene Hart van Nederland, centraal tussen de grote steden, vindt u hier een unieke locatie voor uw recreatie en natuureducatie activi…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Gelegen in het Groene Hart van Nederland, centraal tussen de grote steden, vindt u hier een unieke locatie voor uw recreatieve en natuureducatieve activiteiten. Boskoop, van oudsher hét centrum voor de sierteeltsector, herbergt dit project. De Proeftuin van Holland is een informatief en educatief centrum voor én over de sierteeltsector voor professioneel gebruik en met recreatieve mogelijkheden voor de consument.

De Proeftuin van Holland biedt u de kans te genieten van rust en natuur. Alleen, met het gezin, uw bedrijf, vriendengroep of familie. De speciaal ontwikkelde routes in de omgeving geven u de kans het gebied te verkennen; lopend, met de fiets of over het water. De sortimentstuin 'Harry van de Laar' is dagelijks vrij toegankelijk voor publiek van zonsopgang tot zonsondergang.

Graag tot ziens op de Proeftuin van Holland!

Activiteiten

Holder de Bolder in de Polder € 9,50 p/p

Gewapend met een plattegrond en een bolderkar trekt u er op uit in de omgeving. De uitgestippelde route loopt rond de polder en onderweg kunt u genieten van de natuur en het uitzicht. In de leskist in de bolderkar zitten attributen waarmee verschillende opdrachten onderweg uitgevoerd kunnen worden. Een leuke route voor jong en oud om actief en spelenderwijs te leren in de natuur!

Duur: 2 uur
Locatie: buiten

Prijzen € 9,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 5,50)
(exclusief kosten gids(en))

Met Arie op Safari € 9,50 p/p

Gids Arie zal u rondleiden over het terrein van de Proeftuin van Holland. Tijdens deze spannende en educatieve ontdekkingstocht maakt u kennis met de ‘wilde’ dieren die zich bevinden in de tuin, op de kwekerijen en langs de slootkanten. Gehuld in een safari outfit verkent u het gebied en leert u over de ‘bewoners’. De verrekijker mag uiteraard niet ontbreken, want ook in de uitgestrekte polder valt het een en ander te zien. Uiteraard heeft Arie handige tips om te kunnen overleven in de natuurlijke jungle.

Duur: 2 uur
Locatie: buiten

Prijzen € 9,50 per persoon (kinderen tot 12 jaar € 5,50)
(exclusief kosten gids(en))

Proef de natuur; educatief en actief

Voor onze 'open activiteiten' (groene & creatieve workshops, kanotocht en speciale dagen) verwijzen wij u door naar onze agenda.

Er zijn verschillende recreatieve activiteiten ontwikkeld om de bezoeker kennis te laten maken met de natuur en de sierteeltsector. Op ontdekkingstocht met ‘Arie op Safari’ en ‘Holder de Bolder in de Polder’, leerzaam en ondernemend tijdens ‘In het Spoor van de Gaiten’ en ‘Bomen over Stambomen’, actief tijdens ‘Hoosschoppengolf’ of culinair tijdens de ‘Schone van Boskoop’.

Op de Proeftuin van Holland kunnen verschillende activiteiten ondernomen worden. De activiteiten zijn grotendeels het gehele jaar te boeken. Wel dient er rekening te worden gehouden met de temperatuur, aangezien de meeste activiteiten zich buiten afspelen.

De prijzen die genoemd worden zijn inclusief BTW en exclusief kosten voor de begeleiding. De activiteiten zijn niet zonder begeleiding te reserveren. Met uitzondering van Holder de Bolder in de Polder. De begeleiding wordt verzorgd door onze Proeftuin gidsen met uitgebreide kennis en expertise.

Rondleiding sortimentstuin 'Harry van de Laar'

De sortimentstuin 'Harry van de Laar' herbergt meer dan 2500 verschillende soorten planten en gewassen. Allen wetenschappelijk benaamd. 

Bent u met een groep en wilt u een speciale rondleiding door één van onze Proeftuingidsen? Dan kan dit. De rondleiding duurt ruim een uur en kunt u reserveren op een door u gewenst tijdstip. Uiteraard kunt u in overleg vooraf of aansluitend gebruik maken van onze cateringmogelijkheden.

Tijdens de rondleiding zal de gids vertellen over de historie van Boskoop, de kwekerijen en de planten/gewassen in de tuin. U kunt ook uw eigen vragen op tuingebied bij de Proeftuingids kwijt.

Groepen tot 10 personen € 45,00 per groep                                                                                     Groepen vanaf 10 personen € 4,50 per persoon

 

Contact

Proeftuin van Holland

Rijneveld 153
2771 XV Boskoop
0172-235401

info@proeftuinvanholland.nl
http://www.proeftuinvanholland.nl/

In de buurt

Schouten's kruiden

Ambachtelijke kwekerij. Bezoekers zijn welkom van 1 maart tot en met 31 oktober. Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 …

  • Boskoop
  • (0,4 km)
Blauwe bessenkwekerij Mr. Blueberry

Gedurende het bessenseizoen verzorgen wij op zaterdag rondleidingen over onze kwekerij en Blueberry Garden. Vooraf aan te melden via onze …

  • Boskoop
  • (0,7 km)
Stichting Rondvaarten en Promotie Boskoop

Dat Boskoop met name in het zomerseizoen een bezoek waard is, hebben velen ontdekt. Sinds jaren biedt de Stichting Rondvaart …

  • Boskoop
  • (1,8 km)