De Beekhoeve

De Beekhoeve

De Beekhoeve is het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan. Duurzaam ondernemen en agrarisch natuurbeheer zijn de basisprincipes.

Algemeen

Over ons

De Beekhoeve

Naast het houden van melkkoeien is er meer op de boerderij te doen en te beleven. En omdat het grasrijke veenweidegebied van grote waarde is, betrekt De Beekhoeve burgers bij het bedrijf: een vergadering, een verjaardagsfeestje, een dagje meewerken of het meefinancieren van groene ontwikkelingen. Het motto luidt: laat u boeien, beleef De Beekhoeve!

Activiteiten

Proef & Beleef winkel

beekhoeve_4a.png

We hebben hier heerlijke rauwmelkse producten: boter, kaas, melk, etc. Maar ook rundvlees, vleeswaren en sap van eigen boerderij.
Onze mooie producten vind je op de productenlijst.

Openingstijden:

ma 18.00 – 19.30 / woe 14.00 – 16.00 / vrij 14.00 – 16.00 / za 11.00 – 16.00 uur

Polderhut, een rustige werkplek of er even tussen uit.

beekhoeve_5.jpg

Achter de boerderij staat een kleine houten hooiberg met een onmetelijk uitzicht over het veenweidegebied van Kamerik.. Zoek je een werkplek in de natuur om rustig te werken en inspiratie op te doen of even de stilte om een paar daagjes mee te werken of wil je juist onze omgeving verkennen wandelend of op de fiets?
De polderhut biedt ruimte aan max vier personen om te verblijven en te overnachten. Met als enige buren onze koeien, de vogels en de kikkertjes. Een vers ontbijtje na een overnachting behoort tot de mogelijkheden.

Excursies en wandelingen

  • Het informatiepunt ‘Midden in de polder’, achter de boerderij in het weiland, herbergt een schat aan informatie over het wonen en werken in het veenweidegebied, vroeger en nu. De MiP is het hele jaar open.
  • Over het land van De Beekhoeve lopen 3 wandelingen van ‘Kamerik op de kaart’ en het Recreatieschap. De Spengenroute of de Hooilandroute is te volgen vanaf de boerderij.
  • Een bijzondere zelf ontwikkelde wandeling is de ‘belevingsroute’ door het weiland achter De Beekhoeve. Opdrachtjes onderweg laten je dingen zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. De zintuigen komen rijkelijk aan bod. Heel bewust gaat het in deze route niet om het weten. Het gaat om je ervaringen. De wandeling leidt ook langs MiP, belevingspunt in de polder. Daar kun je op je gemak rondneuzen.

Workshops en cursussen

beekhoeve_8.jpg

De Beekhoeve biedt ook workshops aan als ‘Koeien boeien’ of ‘Eten uit de polder’. Ook een excursie of wandeling kan onderdeel zijn van een dagvullend programma. Net als de meewerkactiviteiten zoals Ridderzuring steken of Bomen snoeien.

Familiefeest

Beekhoeve.2.cr

Een familiefeest in de Hollandse stal is bij voorbaat speciaal. De ervaring leert dat de sfeer van de boerderij en de inrichting van de ruimte garant staan voor een ongedwongen samenzijn. De biologische producten zorgen voor een lekkere lunch of boerenbuffet. Wensen en ideeën worden samen met jullie in kaart gebracht en maken de bijeenkomst ook echt jullie bijeenkomst.

Nog meer weetjes

beekhoeve_6.jpg
  • meer weten over biologische landbouw of melkveehouderij? Informeer dan eens naar een rondleiding of excursie op maat
  • voor een dagje teambuilding voor bedrijven is de Hollandse stal een prachtige plek
  • Verandering van omgeving doet praten. Een vergadering in de Hollandse stal levert altijd bijzondere/onverwachte resultaten op
  • elke 2e zaterdag van de maand wordt er een meewerkdag georganiseerd. Vrijwilligers van de boerderij komen dan een dagje meehelpen met allerlei klussen op de boerderij
  • elk jaar organiseert De Beekhoeve open dagen
  • voor alle actuele en uitgebreide info ga je naar onze website

Tags

Contact

De Beekhoeve

Van Teylingenweg 172
3471 GK Kamerik
06 26134572

info@beekhoeve.eu
https://beekhoeve.eu/

In de buurt