De Beekhoeve

De Beekhoeve is het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan. Duurzaam ondernemen en agrarisch natuurbeheer zijn de basisprincipes.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Over ons

De Beekhoeve is het biologisch melkveebedrijf van Koos en Monique van der Laan. Naast de bekende bedrijvigheid zoals het houden van melkkoeien is er meer op de boerderij te doen en te beleven. Zo vormen duurzaam ondernemen en agrarisch natuurbeheer basisprincipes. En omdat het grasrijke veenweidegebied van grote waarde is, betrekt De Beekhoeve burgers bij het bedrijf. Of het nu gaat om een vergadering, een verjaardagsfeestje, een dagje meewerken of het meefinancieren van groene ontwikkelingen. Niet voor niets luidt het motto: laat u boeien, beleef De Beekhoeve!

Benieuwd hoe het er op de Beekhoeve uitziet? Klik hier voor een digitale rondleiding.

Activiteiten

Proef & Beleef winkel

In onze Proef & Beleef winkel hebben we heerlijke rauwmelkse producten; boter, kaas, melk, etc. Maar ook rundvlees, vleeswaren en sap van eigen boerderij.

Openingstijden:

  • Maandag 18.00 - 19.30 uur
  • Vrijdag    14.00 - 16.00 uur
  • Zaterdag 11.00 - 16.00 uur

Wilt u weten wat voor mooie producten wij in onze winkel allemaal hebben? Kijk hier op onze productenlijst.

Bij grote hoeveelheden is het fijn als u het tevoren even aangeeft via de e-mail.

lees meer

Polderhut de Hooiberg

Zoekt u een inspiratieplek ... met een prachtig uitzicht alsof u zich midden in het weiland bevindt? Een inspirerende plek om nieuwe energie op te doen, of om te verstillen? Vogels en weidedieren zullen u als bezoeker vermaken. De rust doet de rest.

Vanuit de polderhut lopen diverse wandelroutes door het weiland met onderweg een picknickbank. Even meehelpen op de boerderij kan ook. Het biedt vaak dat stukje afleiding waardoor je het hoofd opent voor nieuwe dingen.

De hut biedt ruimte voor een vergadering of bijeenkomst aan maximaal 6 personen.

Excursies en wandelingen

Over het land van De Beekhoeve lopen drie wandelingen van ‘Kamerik op de kaart’ en het recreatieschap. De Spengenroute of de Hooilandroute is te volgen vanaf de boerderij. Ook is er de mogelijkheid een belevingswandelroute te volgen van 1,5 kilometer. U kunt het landschap zien, voelen, ruiken, proeven en horen. Het informatiepunt ‘Midden in de polder’ dat achter de boerderij in het weiland staat, herbergt een schat aan informatie over het wonen en werken in het veenweidegebied, vroeger en nu. De MiP is het hele jaar open.

Een bijzondere zelf ontwikkelde wandeling is de ‘belevingsroute’. Het gaat bij deze wandelroute om beleven en doen. De wandeling voert door het weiland achter De Beekhoeve. Opdrachtjes onderweg laten u dingen zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. De zintuigen komen rijkelijk aan bod. Heel bewust gaat het in deze route niet om het weten. Het gaat om uw ervaringen. De wandeling leidt ook langs MiP, belevingspunt in de polder. Daar kunt u op uw gemak rondneuzen.

Wilt u meer weten over biologische landbouw of melkveehouderij? Informeer dan eens naar een rondleiding of excursie op maat.

Workshops en cursussen

De Beekhoeve biedt ook workshops aan. Wat te denken van ‘Koeien boeien’ of ‘Eten uit de polder’? Of een workshop ECHTE boerenkaas maken. Ook een excursie of wandeling kan onderdeel zijn van een dagvullend programma. Net als de meewerkactiviteiten zoals Ridderzuring steken of bomen snoeien.

Familiefeest

Een familiefeest in de Hollandse stal is bij voorbaat speciaal. De ervaring leert dat de sfeer van de boerderij en de inrichting van de ruimte garant staan voor een ongedwongen samenzijn. De biologische producten zorgen voor een lekkere lunch of boerenbuffet. Wensen en ideeën worden samen met u in kaart gebracht en maken de bijeenkomst ook echt uw bijeenkomst.

Contact

De Beekhoeve

Van Teylingenweg 172
3471 GK Kamerik
0348-401254

info@beekhoeve.nl
http://www.beekhoeve.nl

In de buurt

Buitenplaats Kameryck

Op een steenworp afstand van zowel Utrecht als Amsterdam en toch op het karakteristieke Hollandse platteland ligt Buitenplaats Kameryck – …

  • Kamerik
  • (2,2 km)
Waterlinie Hoeve

Beleef jouw unieke overnachting in een circulaire Hooiberghut op het Platteland!

  • Woerdense Verlaat
  • (2,4 km)
De Grote Sniep

De Grote Sniep, Veenkade 1 Wilnis. Voor heerlijke biologische koffie met huisgemaakte taart. En een prachtig uitzicht vanaf de toren. …

  • Wilnis
  • (3,8 km)