Hoeve Kazan

Hoeve Kazan is een kleinschalig vleesvee bedrijf. Een zeer ruim assortiment biologisch vlees direct van de boerderij aan de consument. Korte, traceer…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Missie en visie

Wij hebben een ideaal, het ideaal dat het ook anders kan in landbouwend Nederland! Het ideaal dat kleinschaligheid wel kan, dat zorg en aandacht voor dier, mens, milieu en biodiversiteit de gewoonste zaak van de wereld is! Grootschaligheid en anonimiteit, produceren voor overproductie en een unfaire prijs krijgen voor onze producten, met direct daaraan gekoppeld het tornen aan de waarden van dierwelzijn, milieu en biodiversiteit, daar geloofden we niet in! En dus zijn wij in 2003 gestart met Hoeve Kazan. ‘Gewoon’ met 4 koeien en 5 schapen, ons ideaal en lef. Lef, want tja een jonge boer in Nederland is al een zeldzaamheid, een jong stel die hun boerderij helemaal start vanaf niks is helemaal apart.  In de afgelopen 10 jaar hebben wij gebouwd aan onze droom. Een mooi bedrijf dat steeds in ontwikkeling is, gericht op kwaliteit, duurzaamheid en verbinding met u.

Hoeve Kazan is een kleinschalig vleesvee bedrijf.  Een zeer ruim assortiment biologisch vlees direct van de boerderij aan de consument. Korte, traceerbare lijnen, gecertificeerd biologisch en vrij van antibiotica en andere hulpmiddelen. Naast rundvlees en lamsvlees van eigen boerderij  hebben we via collega biologische boeren zowel biologisch varkensvlees als kip vlees. U weet dus wat u op uw bord krijgt: diervriendelijk vlees zonder antibiotica, toevoegingen en E nummers!

Wij gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest, hierdoor groeien er veel soorten gras en kruiden in de wei. De koeien krijgen hierdoor een zeer gevarieerde dieetvoeding. In de zomer eten ze het verse gras uit de weide, in de winter krijgen zij het gedroogde gras  wat in de zomer gewonnen is (kuilgras). Ze krijgen dus geen mais en andere producten die een aanslag plegen op menselijke voedselbronnen! Zij krijgen onze koeien de tijd en de rust om te groeien. De combinatie van rust en goed en puur voer vertaalt zich in een stevig en smaakvol stukje vlees. U proeft direct het verschil!

Activiteiten

Heerlijk vlees in onze Boerderijwinkel

In onze boerderijwinkel kunt u heerlijk  vlees kopen van onze eigen runderen en lammetjes. Biologisch varkens- en kipvlees betrekken we van collega bioboeren. Er is een uitgebreid assortiment aan verschillende vleesproducten: van smaakvol ‘gemaksvlees’ (hamburgers, worstjes etc.), luxe vlees (biefstuk, entrecote, cote de boeuff) en slow genieten vlees (rib, sukade) tot de meer vergeten stukken vlees als jodenhaas, longhaas, staartstuk etc. Ook van de andere vleessoorten is er voldoende keuze in assortiment. Alles is diepgevroren en in kleine porties verpakt. Daarnaast is er een groeiend assortiment aan lekkere, seizoensgebonden, regionale en duurzame producten.

Ons assortiment bestaat uit lamsvlees, kip, rundvlees en varkensvlees. Klik hier voor het hele assortiment.

Bestellen is gemakkelijk: stuur een mail naar info@hoevekazan.nl, telefonisch op 0172-538861 of stuur een whatsappje naar 06-12910286.

Openingstijden

  • vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur
  • zaterdag van 9.00 tot  15.00 uur
  • telefonisch op afspraak: 06-12910286

Contact

Hoeve Kazan

Blokland 28
2441 GG Nieuwveen
0172-538861
06-12910286
info@hoevekazan.nl
http://www.hoevekazan.nl

In de buurt

De Strooppot

De Strooppot, pannenkoekenrestaurant. Middenin het Groene Hart van Nederland, tussen polders en riviertjes, vindt u deze geweldige feestlocatie!

  • De Hoef
  • (2,4 km)
Landwinkel de Lindenhorst

Wij zijn Els en Dick van der Horst en hebben een biologische boerderij met een Landwinkel in het karakteristieke Utrechtse …

  • De Hoef
  • (2,7 km)
Blik op de Wei

Verhuur van familiefietsen, tandems, kano's, steppen en fietsen. Overnachten in Hooiberghutten

  • Mijdrecht
  • (3,1 km)