Kaasboerderij Schep

Op Kaasboerderij Schep lopen onze 600 melkkoeien van het voorjaar t/m oktober buiten. Van de melk van onze koeien maken wij heerlijke kaas, die in on…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Kaasboerderij Schep

Op kaasboerderij Schep lopen de ruim 600 melkkoeien van het voorjaar tot en met oktober buiten.

Van alle melk wordt volgens familierecept de heerlijkste kaas gemaakt. In januari 2017 wonnen wij de Ondernemersprijs Midden Holland 2017 categorie MKB. Eerder wonnen wij de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de lekkerste boerenkaas van Nederland.

Onze melkvee- en kaasboerderij ligt in de Krimpenerwaard in de polder Zuidbroek (Bergambacht). Midden in het veenweidegebied van het Groene Hart. In de nabijheid van Gouda (10 km), Rotterdam (25 km) en Utrecht (35km).

Op afspraak geven wij rondleidingen op onze boerderij. Voor vergaderingen, bijeenkomsten, inspiratiesessie, bedrijfsuitje of het vieren van een verjaardag beschikken wij over onze splinternieuwe hooiberg.

Daarnaast bent u van maandag tot en met zaterdag welkom in onze winkel voor het kopen van kaas, zuivel, vlees, ijs of streekproducten. Bij de koeien kijken is uiteraard ook mogelijk. Vanaf 14.30 uur start het melken.

 

Activiteiten

Hooiberg

Op zoek naar een goede locatie voor een teamdag, inspiratiesessie of bedrijfsuitje? kom dan eens naar de boerderij! De hooiberg is een prima vergaderlocatie met een view en diverse extra’s. Vergaderen in het groen, dat is wat wij je te bieden hebben. In onze in 2021 opgeleverde hooiberg hebben we met twee verdiepingen plaats voor maximaal 70 personen. Boven (op de Hooizolder) kun je terecht met een groep van 20 man, terwijl er beneden (in de Hooimijt) plek is voor 40-50 personen. De verdiepingen zijn afzonderlijk van elkaar te boeken. Er is keurig sanitair en de benedenverdieping is toegankelijk voor mensen met een handicap, inclusief een groot toilet met beugel en een verlaagde wastafel.

Voor wie wil, verzorgen wij in samenwerking met onze buurvrouw Lianne ook een heerlijke lunch, diner, high tea of koffietafel. Ook een creatieve workshop behoort tot de mogelijkheden.

Interesse?

Al onze boekingen stellen wij op maat samen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

 

Boerderijwinkel

In onze winkel verkopen wij uiteraard onze eigen 'lekkerste boerenkaas van Nederland', maar ook alle soorten kaas van jong tot overjarig en diverse soorten kaas met kruiden (o.a. komijn, fenegriek, italiaanse kruiden, mosterd, knoflook/ui, pesto, paprika/bieslook en truffel).

Daarnaast verkopen wij ook onze zelfgemaakte zuivel (melk, karnemelk, yoghurt, yoghurt met aardbeien en boeren vanillevla), vlees, ijs en streekproducten.

Ook pakketten met streekproducten en kerstpakketten aan het einde van het jaar maken wij graag op maat!

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 18.00 uur.

Rondleidingen

Op afspraak geven wij een rondleiding op onze boerderij voor groepen vanaf 10 personen.

Tijdens de rondleiding wordt een kijkje genomen bij de koeien, het melken, de kalfjes en de kaasmakerij. Wij vertellen graag over ons bedrijf.Uiteraard hoort bij de rondleiding ook het proeven van onze kaas.

Ook scholen/schoolklassen ontvangen wij op onze boerderij!

Ook graag een rondleiding op onze boerderij, maar de groep is kleiner dan 10 personen. Neem gerust contact met ons op en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Een rondleiding kan ook gecombineerd worden met een vergadering of bijeenkomst in de hooiberg. Ook een lunch, diner of andere ideeën zijn mogelijk.

 

Contact

Kaasboerderij Schep

Zuidbroek 153
2861 LL Bergambacht
0182-367880
06-23020392
info@kaasboerderijschep.nl
http://www.kaasboerderijschep.nl/

In de buurt

Het Schapenschuurtje

In het hart van de Krimpenerwaard, tussen fietsknooppunt 21 en 22 vind je Het Schapenschuurtje, een heerlijk rustpunt met theetuin. …

  • Berkenwoude
  • (1,4 km)
MooiMekkerland

Melkgeitenbedrijf in Stolwijk. 2x per dag worden er 740 geiten gemolken. 10% van de melk wordt verwerkt tot geitenkaas, de …

  • Stolwijk
  • (4,1 km)
't Wapen van Stolwijk

’t Wapen van Stolwijk op het gezellige dorpsplein in Stolwijk is de plek voor het gezellig drinken van een bakje …

  • Stolwijk
  • (5,2 km)