Kaasboerderij Schep

Op melkvee- en kaasboerderij Schep lopen onze 500 melkkoeien van het voorjaar t/m oktober buiten. Van de melk van onze koeien maken wij boerenkaas, d…

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Kaasboerderij Schep

Op melkvee- en kaasboerderij Schep lopen de ruim 500 melkkoeien van het voorjaar tot en met oktober buiten.

Van alle melk wordt boerenkaas gemaakt. In januari 2017 wonnen wij de Ondernemersprijs Midden Holland 2017 categorie MKB. Eerder wonnen wij de Gouden Kaasplak Trofee Boerenkaas Cum Laude 2010 voor de lekkerste boerenkaas van Nederland.

Onze melkvee- en kaasboerderij ligt in de Krimpenerwaard in de polder Zuidbroek (Bergambacht). Midden in het veenweidegebied van het Groene Hart. In de nabijheid van Gouda (10 km), Rotterdam (25 km) en Utrecht (35km).

Op afspraak geven wij rondleidingen op onze boerderij.

Daarnaast bent u van maandag tot en met zaterdag welkom in onze winkel voor het kopen van kaas of streekproducten. Tijdens het ijsseizoen verkopen wij heerlijk boerenSCHEPijs. Vanuit de winkel kunt u een blik werpen in onze kaasmakerij en live zien hoe de kaas gemaakt wordt! Bij de koeien kijken is uiteraard ook mogelijk. Vanaf 14.30 uur start het melken.

Tevens beschikken we op onze boerderij over een vergaderruimte.

Activiteiten

Vergaderruimte

Op onze kaasboerderij hebben wij de beschikking over een vergaderruimte met een fraai uitzicht op de koeien in de ligboxenstal, afkalfstal en de melkcarroussel.

De ruimte is te gebruiken voor een groep van maximaal 20 - 25 personen en voorzien van airco. Beamer en whiteboard zijn in overleg aanwezig.

Daarnaast wordt de ruimte ook gebruikt voor het ontvangen van groepen voor rondleidingen. Het is ook mogelijk de vergadering of bijeenkomst te combineren met een excursie op ons bedrijf, eventueel met een lunch, koffietafel of buffet.

Ook het houden van workshops is mogelijk.

Heeft u andere ideeën of interesse in het gebruik van de ruimte neem dan contact op.

Winkel met blik in de kaasmakerij

In onze winkel verkopen wij uiteraard onze eigen 'lekkerste boerenkaas van Nederland', maar ook alle soorten kaas van jong tot overjarig en diverse soorten kaas met kruiden (o.a. komijn, fenegriek, italiaanse kruiden, mosterd, knoflook/ui, pesto, paprika/bieslook en truffel).

Daarnaast verkopen wij ook diverse producten uit de streek: jam, sap, vrije uitloopeieren, honing, boerenboter en meel.

Tijdens het ijsseizoen verkopen wij heerlijk boerenSCHEPijs in 8 smaken: vanille, aarbei, kers, citroen, yoghurt bosvruchten, banaan, boerenjongens en stracciatella.

Vanuit de winkel kunt u een blik werpen in onze kaasmakerij en live zien hoe de kaas gemaakt wordt. Bij de koeien kijken is uiteraard ook mogelijk. Vanaf 14.30 uur worden de koeien gemolken in de 24-stands draaimelkstal.

Openingstijden: maandag tot en met zaterdag van 8.30 tot 18.00 uur.

Rondleidingen

Op afspraak geven wij een rondleiding op onze boerderij voor groepen vanaf 10 personen.

Tijdens de rondleiding wordt een kijkje genomen bij de koeien, het melken, de kalfjes en de kaasmakerij. Wij vertellen graag over ons bedrijf.Uiteraard hoort bij de rondleiding ook het proeven van onze kaas in de vernieuwde winkel, waar ook streekproducten en boerenSCHEPijs te koop zijn.

Ook scholen/schoolklassen ontvangen wij op onze boerderij!

Ook graag een rondleiding op onze boerderij, maar de groep is kleiner dan 10 personen. Neem gerust contact met ons op en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Een rondleiding kan ook gecombineerd worden met een vergadering of bijeenkomst in onze vergaderruimte boven de stal. Ook een lunch, diner of andere ideeën zijn mogelijk.

 

Contact

Kaasboerderij Schep

Zuidbroek 153
2861 LL Bergambacht
0182-367880
06-23020392
info@kaasboerderijschep.nl
http://www.kaasboerderijschep.nl/

In de buurt

Het Schapenschuurtje

Welkom bij theetuin en rustpunt Het Schapenschuurtje in Berkenwoude, hier kun je even de dagelijkse sleur vergeten tijdens jouw wandel- …

  • Berkenwoude
  • (1,4 km)
MooiMekkerland

Melkgeitenbedrijf in Stolwijk. 2x per dag worden er 740 geiten gemolken. 10% van de melk wordt verwerkt tot geitenkaas, de …

  • Stolwijk
  • (4,1 km)
't Wapen van Stolwijk

’t Wapen van Stolwijk op het gezellige dorpsplein in Stolwijk is de plek voor het gezellig drinken van een bakje …

  • Stolwijk
  • (5,2 km)