Pannenkoekenhuis en Camping Midden Op 't Landt

Boerderij-camping en Creperie 'Midden Op 't Landt in de prachtige Lopikerwaard heeft ruime plaatsen met uitzicht over de weilanden.

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Camping  en Creperie Midden Op `t Landt heeft ruime plaatsen met uitzicht over de weilanden. En u kunt genieten van de heerlijke pannenkoeken en gezellig Midgetgolfen.

 

Voor gezinnen met kinderen hebben we een gezellig veld waar u en de kinderen zich goed kunnen amuseren. Zoals een hele grote zandbak, speeltuin, knutsel/speelruimte, fietjes,skelters en een eigen viswater. Ook voor kinderfeestjes!! is het heel leuk.

Wilt u kamperen met een familie of vriendengroep dan kunt u bij ons ook terecht.

 

Wij hebben schone sanitaire voorzieningen, was/droogmachine, informatieruimte, fietsenstalling, en alle plaatsen zijn aangesloten op het riool en voorzien van water en elektra (10a)

Camping is  open van 1 april tot 1 oktober.

Creperie is open van 2 maart tot 4 januari.

Voor uitgebreide informatie: www.campingmiddenoptlandt.nl

                                              www.creperiemiddenoptlandt.nl

 

Familie van Midden

Wij zouden het fijn vinden u als gast te mogen ontvangen en te laten genieten van de rust, ruimte én gemoedelijkheid.
 

Wietse, Gerda, Ramona, Leo, Veronique en Dana van Midden, heten u hartelijk welkom op onze Camping Midden op 't  Landt.

Klik op de Vind ik leuk op onze Facebook pagina.

 

Klik hier https://www.facebook.com/campingmiddenophetlandt

 

 

 

Activiteiten

Activiteiten Camping Midden op het 't Land

Geniet van onze heerlijke pannenkoeken! en u kunt gezellig midgetgolfen.

Kinderfeestjes!!!! Pannenkoek en Midgetgolfen.

Fietsen (fietsroutes te krijgen bij ons)

Wandelen (wandelroutes te krijgen bij ons)

Kooiroute QR codes, QR codes verwijzen naar het struinpunt (activiteit) vorstpunt (streekverhaal)

Vissen en kamperen

Camping "Midden op 't Landt" is rustiek gelegen in het prachtige Lopikerwaard welke uitnodigt tot het maken van vele uitstapjes. Al wandelend of fietsend door de landschappen en natuurgebieden, komt u langs mooie rivieren, houtkades, weiden, eendenkooien, lintdorpen met boerderijen, historische steden en dorpen.
 

In Benschop zelf, dat slechts 15 km² groot is, is ook genoeg te bezichtigen.
Aan het dorpsplein vind u o.a. het Herman de Man huis, een authentieke waterpomp, twee schitterende kerken, dorpsmascotte "De Beer" en cafe "De Zwaan". Nabij het dorpsplein vind u ook de Plus supermarkt.
 

Voor een fijne wandeling kunt u terecht in Wilhelmina's Hof. Een park met daarin een grote vijver en een fruitboomgaard, dat in de dorpsmond beter bekend is als "het Bosplan".

ACTIVITEITEN IN DE BUURT

Centraal in het land ligt de provincie Utrecht. Hoewel het de kleinste provincie is, er is volop ruimte om te wandelen, fietsen, zwemmen, kanoën en varen. Daarnaast is het heerlijk vertoeven in culinaire en culturele steden als Utrecht en Amersfoort.Utrecht, het kloppende hart van Nederland. 

 

Een stad met een unieke dynamiek. Klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldformaat, moderne architectuur, trendy winkels en verrassende musea.

 

 

Utrecht is rijk aan cultuur en historie. Utrecht bruist van het leven. 65.000 studenten. Een volle culturele agenda. Gezellige terrassen. Gastvrije restaurants. Dát is Utrecht.

http://www.bezoek-utrecht.nl/

 

In Utrecht is voor iedereen wat te vinden. ’s Zomers zitten de terrassen van de cafés aan de Oudegracht en Neude iedere dag vol. Maar ook als het geen terrasweer is, valt er in Utrecht genoeg te beleven. Geniet van livemuziek, ontdek uitgebreide bierkaarten of ga gezellig stappen in een van de bars of kroegen in de stad.

Openingstijden

De meeste winkels zijn geopend van 09:30 - 18:00 uur, op maandag openen de winkels tussen 11:00 en 13:00 uur.

Op donderdagavond is de reguliere koopavond: tot 21:00 uur. Aangezien de winkelsluitingswet de mogelijkheid geeft om tot 22:00 uur open te blijven, bestaat de mogelijkheid dat met name supermarkten hiervan gebruik maken!

Vanaf 10 maart is iedere ondernemer in de Utrechtse binnenstad vrij om zijn winkel te openen op zondag.

http://www.centrumutrecht.nl/binnenstad/openingstijden

Kasteel IJsselstein

De authentieke vroeg 16e-eeuwse kasteeltoren is ‘s zomers in het weekend te bezichtigen. De Kasteeltoren is het restant van het eens vermaarde Kasteel IJsselstein. Bekijk de bijzonder gemetselde wenteltrap met fraaie gewelven en de torenkamer met haard, sekreet (toilet) en gevangenis.

Wat is er nog meer te doen in de toren?

Kasteeltuin spelletjes uit de tijd van Breughel
Voor jong en oud: Bikkelen, eierrace, ballenvang, tollen, zoemen met snorrebot, steltlopen,
hoefijzerwerpen, kegelen, klimmen, spelen bij riddertent.
 

Speurtochten:

Vanaf 6 jaar Dappere speurnezen van kasteel IJsselstein ('vleermuizen' speurtocht)
Vanaf 9/10 jaar Op zoek naar het Mysterie van de vrouwenmoordenaar (kasteelspeurtocht over het leven in de Middeleeuwen)

Ridderen en verkleden:
Kinderen verkleden zich en worden tot ridder of jonkvrouw van IJsselstein geslagen met een mooie oorkonde als herinnering.
Theatervertellingen
Om te huiveren en te lachen met Ridder Roderick, Dina de Keukenmeid, Jacoba van Beieren en Zoek de boef met Griet. Zij beleven historische avonturen in kasteel en stad.
Regulier: zondag om 13:30, 14:30, 15:30 en 16:30 uur.
Op aanvraag: zaterdag en doordeweekse dagen, voor een bijzonder verjaardagspartijtje, familiefeest of andere bijeenkomst.

Schoonhoven Zilverstad

Welkom in Schoonhoven Zilverstad!

Schoonhoven is als zilverstad uniek. Al sinds de middeleeuwen zijn er edelsmeden in Schoonhoven.

In het huidige straatbeeld is dat terug te zien in oude monumentale zilverwerkplaatsen en zilversmidwoningen en ruim 30 galerieën, juweliers en ateliers. Hier tonen de goud- en zilversmeden traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver.

 

De aanwezigheid van de enige opleiding voor goud- en zilversmeden in Nederland, De Vakschool, en het Nederlands Zilvermuseum ondersteunen de zilveridentiteit. Het Zilvermuseum, gevestigd in het voormalige 17eeeuwse Arsenaal, heeft een bijzondere collectie Nederlands gebruikszilver van 1600 tot heden. U komt alles te weten over het glanzend tafelzilver, zilvermerken en het ambacht.

Onlangs werd het museum verrijkt met honderden zilveren voorwerpen van de bekende zilverfabriek Van Kempen en Begeer. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het Schoonhovens Edelambachtshuys in de voormalige Joodse synagoge en zilvergalerie de Watertoren, een van de meest beeldbepalende gebouwen in Schoonhoven.  
 

Verder ziet u aan de rand van de stad delen van de oude stadswal en aan de Lek, de Veerpoort. Dit is de enig overgeblevene van de oorspronkelijk vijf stadspoorten. Bij een hoge waterstand gaat deze poort nog steeds dicht.

http://www.vvvschoonhoven.nl/

Het subtropisch zwemparadijs Merwestein Nieuwegein

De zwembaden van het sport- en evenementencomplex zijn zeer modern uitgerust. In het complex is een diversiteit aan zwembaden te vinden. Golfslagbad, wedstrijdbad, wirl pool en kruidenbaden....

Voor openingstijden, zie de website van Sport- en Evenementencomplex Merwestein
 

Waarom Mewestein Nieuwegein?

Voor de ontspanning: Golfslagbad, wildwaterkreek, grote glijbaan, whirlpool, kruidenbaden, zonnebanken en een recreatiehoek met badbar.

 

Voor gezinnen: Kleuterhoek met kleine glijbanen, Aquajungle buiten én vanaf april 2009 ook binnen, gezinszwemmenop zondag, Baby-Peuter-Kleuter zwemmen, Teddyzwemmen en speciale activiteiten in de schoolvakanties.

 

 

Voor de sportieve zwemmer: (Vroege Vogels) banen zwemmen, Aquarobic, Aqualatin, Aquapower, Hydrofit, Aquatrimming en Fiftyfit.

Voor iedereen: Attent en goed opgeleid badpersoneel, een drenkelingendetectiesysteem in het wedstrijdbad  veiligheidscamera's aanwezig die waken over uw en onze spullen.

http://www.merwestein.nl/

Domtoren Utrecht

De Domtoren domineert met zijn hoogte van 112 meter het centrum van Utrecht. De thans vrijstaande Domtoren werd gebouwd tussen 1321 en 1382 ten westen van het toenmalige romaanse kerkschip. De Domtoren is om meer dan één reden een bijzonder bouwwerk. De toren is gelegen in het zogeheten Utrechtse kerkenkruis en vormt daarin het absolute hoogtepunt in zowel stedebouwkundig, historisch als religieus opzicht. De toren overleefde de orkaan die in 1674 het schip van de kerk grotendeels vernielde.

Een Domtorenbeklimming is een mooie gelegenheid om de stad Utrecht op een heel andere manier te leren kennen! De gids neemt je via 465 traptreden (er is overigens geen lift) mee naar de top van de hoogste kerktoren van Nederland. Halverwege zie je de monumentale klokken met een totaal gewicht van maar liefst 32.000 kg. Een verdieping hoger bevindt zich de prachtige zeventiende-eeuwse Hemony beiaard. Vanaf de torentransen op 70 en 95 meter heb je tenslotte een spectaculair uitzicht over zowel de stad als de provincie Utrecht.

http://www.domtoren.nl/

Spoorwegmuseum Utrecht

 Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum, het is een belevenis voor het hele gezin!
Beleving
In het museum staat 'beleving' centraal. Je kunt niet alleen de mooie historische treinen bekijken, er is van alles te doen en te beleven. De verschillende 'werelden' van het museum vertellen het verhaal van bijna 175 jaar spoorwegen in Nederland. Saai? Helemaal niet!

De 'werelden' van Het Spoorwegmuseum
In 'De Grote Ontdekking' ga je terug in de tijd en beland je in een oude kolenmijn. Je hoort het verhaal van de uitvinding van de stoommachine en maakt kennis met de Arend, de eerste trein die in Nederland reed. In 'Droomreizen' nemen de acteurs van het museum je mee voor een reis met de sjieke Orient Express. En bij de 'Stalen Monsters' maak je een spannende rit langs levensgrote locomotieven. In 'De Werkplaats' staan de prachtige oude locomotieven en rijtuigen. Speciale EduTRAINers vertellen je graag meer over deze historische treinen.

 

Een feest voor kinderen
Vooral voor kinderen is het een feest om de 'werelden' van Het Spoorwegmuseum te ontdekken. Buiten kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin en meerijden in het kindertreintje.
 


Een  bezoek aan Het Spoorwegmuseum duurt gemiddeld 3,5 uur, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

 

http://www.spoorwegmuseum.nl/het_museum.html

Gouda

Gouda is een historische stad met allure. Van de rijke historie en de veelzijdige cultuur is nog veel te zien in het centrum van de stad. U vindt er een uitgebreid scala aan monumentale panden, diverse galerieën met hedendaagse kunst en een ruim aanbod aan musea.

Gouda heeft een compacte binnenstad. Alles in het centrum ligt op loopafstand van elkaar.

Wandelen is de ideale manier om alle schatten in de binnenstad te ontdekken. Dwaal gerust eens door de kleine straatjes, de interessante musea of over een van de mooiste pleinen in Europa. Soms lijkt het of u zich in de Middeleeuwen waant wanneer u achter de kerk onder het kleine poortje door gaat.

Wanneer u meer te weten wilt komen over de rijke historie en cultuur van Gouda, mag een bezoek aan één van de vele highlights in ieder geval niet ontbreken. Klik links in de kolom voor meer informatie.

Stadswandelingen

Ontdek de mooie historische binnenstad van Gouda met een stadswandeling en ga op pad met een gids van het Goudse Gidsen Gilde. De bijzondere routes, uitgezet door mensen die Gouda op hun duimpje kennen, brengen u op plaatsen waar u nooit eerder bent geweest.
Naast een algemene historische stadswandeling zijn er ook diverse themawandelingen, zoals een literaire, een water- of een Ketterse wandeling, klik hier voor meer informatie. Ook zijn er diverse andere wandelingen en routes met of zonder gids. Kijk bij routes voor meer informatie.

Oudewater, de oudste stad in het Groene Hart.

Oudewater, de oudste stad in het Groene Hart. Internationaal bekend om de sfeervolle en monumentale binnenstad.Al sinds jaar en dag worden de inwoners van Oudewater aangeduid als 'geelbuiken'. Deze bijnaam verwijst naar de bundels gele hennep die de lijndraaiers om hun buik wikkelden. Oudewater dankte haar welvaart in de zeventiende en achttiende eeuw aan de touwindustrie. De armoede in het stadje in de negentiende eeuw kwam door de neergang van de markt voor touw. Zelfs de Heksenwaag dankt haar bestaan aan de touwproductie: dankzij een speciale heffing op het wegen van hennep kon de waag na de verwoesting in 1575 weer worden opgebouwd.

Touwstad

De ontwikkeling van Oudewater als touwstad was mogelijk doordat de stad omgeven was door gebieden waar hennep werd geteeld: Lopikerwaard, Krimpenerwaard en het land van Woerden. Ook in de andere steden in en rondom dit gebied werd touw geproduceerd. Maar nergens bracht het zo'n welvaart en wist de productie zich zo lang op grote schaal te handhaven als in Oudewater.

Belangrijke bezienswaardigheden: de Heksenwaag en het Touwmuseum. Terrasjes op de gezellige markt. Genoeg redenen om een bezoek aan Oudewater te brengen.

De Heksenwaag

De Heksenwaag in OudewaterVanaf de 16e eeuw werden mensen uit de hele wereld in de Heksenwaag van Oudewater gewogen en beoordeeld of zij een heks waren. Vandaag de dag gebeurt dit niet meer. Wel is de Heksenwaag een bezienswaardigheid waar toeristen van over de hele wereld naar toe komen.

Geschiedenis van de Heksenwaag in Oudewater

Waarschijnlijk al vanaf de 16e eeuw kwamen mensen naar Oudewater om zich eerlijk te laten wegen. Voor hen was dat van levensbelang: ze werden beschuldigd van hekserij. Het was niet gemakkelijk om van zo'n beschuldiging af te komen. In vroegere tijden zijn in Europa ongeveer 50.000 mensen (meest vrouwen) gedood op beschuldiging van hekserij. Inwoners van Oudewater kunnen dus terecht trots zijn op hun stad, waar nooit iemand tot heks werd verklaard en vele levens werden gered.
Bezoek de Heksenwaag en ontdek of u een heks bent
Dat mensen door middel van een weegschaal beoordeeld werden of zij een heks waren, behoort tot de verleden tijd. Toch kunnen er op de historische weegschaal van Oudewater uit 1482 nog steeds mensen gewogen worden. U kunt uzelf laten wegen en controleren of u geen heks bent. Als u niet te licht wordt bevonden, ontvangt u van de waagmeester een ‘certificaet van weginghe’. Dit bewijst eens en voor altijd dat u geen heks bent.

http://www.heksenwaag.nl http://www.touwmuseum.nl

Contact

Pannenkoekenhuis en Camping Midden Op 't Landt

Benedeneind NZ 430a
3405 CD Benschop
06-10309642

gerdaohl@gmail.com
http://www.campingmiddenoptlandt.nl/

In de buurt

Landwinkel de Noordzijde

Landwinkel de Noordzijde van de fam. van Schie. Van de melk van eigen koeien wordt boerenkaas gemaakt en verkocht.

  • Polsbroek
  • (2,3 km)
Gasterij De Toren

Uniek in de Lopikerwaard, Recreatie Landschap Rosenboom, de plek waar het aangenaam recreeren is. Op Nederlandse Oudste in werking zijnde …

  • Benschop
  • (2,4 km)
Gastenverblijf Apud nos Domi

Uniek gelegen in de Lopikerwaard ligt onze rijksmomumentale langhuisboerderij gebouwd in het jaar 1643, fraai gesitueerd lang het water buiten …

  • Polsbroek
  • (3,0 km)