Waterlinie Hoeve

Auteur Waterlinie Hoeve
door Waterlinie Hoeve
8 februari 2022

Oude Hollandse Waterlinie
Slapen in een hooiberghut is genieten van de rust op het platteland, maar wel met de luxe van een vakantiehuisje. De Waterlinie Hoeve ligt midden in het gebied waar de Oude Hollandse Waterlinie door heen loopt. De geschiedenis ligt hier voor op het oprapen. Vaar of fiets bijvoorbeeld de Rampjaar Route langs natuurvriendelijke oevers en weilanden met grazende koeien en schapen.  

Circulaire Hooiberghutten
Onze 5-persoons hooiberghutten voorzien van o.a. een energie besparende douche en composttoilet.

Biobased Bouwmaterialen
Het gebruik maken van biobased bouwmaterialen, geteeld in de eigen regio, zorgt voor minder belasting van het milieu. De vloeren van de hooiberghut zijn gemaakt van circulair, biobased, prefab beton. Dit bestaat uit gerecycled olifantengras en betonpuingranulaat. Voor de wanden is gedeeltelijk grasisolatie en wol van eigen schapen gebruikt!

Composttoiletsysteem & Helofytenfilter
We maken gebruik van een composttoiletsysteem, dit zorgt ervoor dat alles in de composttank d.m.v. houtkrullen zelf verwerkt wordt en voor 95% wordt afgebroken tot compostmateriaal voor de tuin. Er wordt vanuit het toilet dus geen water geloosd, dit bespaart veel drinkwater. Het overige afvalwater gaat naar het helofytenfilter en zorgt voor 100 % compostering van sanitair afvalwater. Wij maken hierbij gebruik van natuurvriendelijke toiletpapier en schoonmaakmiddelen.