Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Een speels en eigentijds museum voor het hele gezin. Dat is het Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven. Blikvanger is de 14 meter lange feestelijk ...

Ga snel binnen deze pagina naar:

Algemeen

Zilver zoals je het zelden ziet

Een bezoek aan het nieuwe Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver. De unieke collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘leven & dood’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’.  Eén van de hoogtepunten is de langste zilverdoe-tafel ter wereld, een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten. In de Zilversmederij onthullen ambachtelijke smeden hun geheimen, waarna bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan in het Zilverlab.

Aan de slag in het Zilverlab

Dagelijks kun je ondervinden wat het werk van een smid inhoud door zelf aan de slag te gaan in het Zilverlab. Haal een pakketje met materiaal uit de automatique en maak met behulp van verschillende technieken een hanger, ring of sleutelhanger. Tijdens de wisselende exposities passen wij de pakketten aan, aan het thema van de expostie.

Kinderen t/m 17 jaar gratis. Max. 4 kinderen per 1 betalende volwassene.

Voor volwassenen en kinderen. € 2,50 per pakket.

De Zilversmederij

Ontdek het geheim van de smid in de Zilversmederij. Dagelijks zijn er goud- en/of zilversmeden aan het werk. Kijk ze op de vingers en vraag ze het hemd van het lijf.

Activiteiten

Contact

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
0182-385612

info@zilvermuseum.nl
http://www.zilvermuseum.nl

In de buurt

Hotel Restaurant Belvedere

Belvedère beschikt over diverse sfeervol ingerichte zalen en een groot terras, waar u, met uw gezelschap, kunt genieten van een ...

  • Schoonhoven
  • (0,5 km)
Veerdienst Schoonhoven BV

Veerdienst Schoonhoven verbindt de Krimpenerwaard met de Molenwaard met moderne, veilige en grote veerponten.

  • Schoonhoven
  • (0,5 km)

Ontdek samen met de polderfotograaf Peter Stuurman de prachtigste plekken in de Krimpenerwaard!

  • Schoonhoven
  • (0,9 km)