Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Een speels en eigentijds museum voor het hele gezin. Blikvanger is de 14 m lange feestelijk gedekte tafel met bestek, brandende kaarsen, schalen en opscheplepels.

Algemeen

Zilver zoals je het zelden ziet

28_web.jpg

Een bezoek aan het museum betekent een leuk, interactief en leerzaam uitje voor jong en oud. Bezoekers zien, voelen, ruiken en horen zilver en ontdekken nog veel meer over dit veelzijdige edelmetaal in de Wereld van Zilver. De unieke collectie wordt vernieuwend gepresenteerd in prikkelende thema’s als ‘leven & dood’, ‘opscheppers’ en ‘eeuwige roem’.  Eén van de hoogtepunten is de langste zilverdoe-tafel ter wereld, een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten.
Openingstijden: Di t/m zo: 11:00 - 17:00 uur

De Zilversmederij

cor3.jpg

Ontdek het geheim van de smid in de Zilversmederij. In de Zilversmederij onthullen ambachtelijke smeden hun geheimen, waarna bezoekers zelf aan de slag kunnen gaan in de Zilverwerkplaats. Kijk ze op de vingers en vraag ze het hemd van het lijf.

Activiteiten

Aan de slag in de Zilverwerkplaats

Zilvermuseum

Dagelijks kun je ondervinden wat het werk van een smid inhoudt: ga zelf aan de slag in de Zilverwerkplaats. Haal een pakketje met materiaal uit de automatique en maak met behulp van verschillende technieken een hanger, ring of sleutelhanger.
Voor elke tentoonstelling maken wij ook een speciale speurtocht in het thema van de tentoonstelling die op dat moment te zien is op de tweede verdieping. Ontrafel jij bijvoorbeeld het geheim van de smid...? Of ontdek jij hoe het is om met het gereedschap van een echte zilversmid te werken en smeed je je eigen molen? Verdien je badge als Junior Zilversmid! In de schoolvakanties zijn er workshops of wat dacht je van een kinderfeestje in het museum?

Kom kijken - exposities

Ontdek de wereld van Zilver. Alle info over de lopende en actuele exposities vind je hier.

Activiteiten in het museum

Zilvermuseum (3)

In het Zilvermuseum is er van alles te zien en te beleven! Volg een rondleiding, doe mee aan een workshop, ontmoet smeden, leer meer over zilver tijdens een Zilvercollege of laat je eigen zilver taxeren.
Voor groepen zijn er arrangementen waarbij je niet alleen het Zilvermuseum, maar ook de Zilverstad Schoonhoven en de mooie Krimpenerwaard ontdekt

Tags

Contact

Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven

Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
0182-385612

info@zilvermuseum.nl
http://www.zilvermuseum.nl

In de buurt