Huiskamertheater Moordrecht

Auteur Gouwe IJssel Nieuws
door Gouwe IJssel Nieuws
2 augustus 2023

Kunstgalerie Mevrouw Boon in Moordrecht gaat kleine huiskamervoorstellingen organiseren. Daarmee biedt zij naast beeldend kunstenaars, ook podiumkunstenaars de mogelijkheid hun werk te tonen.

De kleurrijke galerie is gevestigd in de hal van het (rijks)monumentale Ambachtshuis aan de Dorpsstraat 60 in Moordrecht. Tot oktober is de galerie elke maand één lang weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) geopend. Cabaret, theatermonoloog, literaire voordracht en burlesque-dans komen dit jaar allemaal voorbij in de huiskamer van Mevrouw Boon. Openingstijden, programma en tickets zijn te vinden op www.mevrouwboon.nl.

Huiskamertheater.Moordrecht (2).web

Met deze uitbreiding is Mevrouw Boon nóg meer een culturele ontmoetingsplek geworden. Dat is iets wat galeriehouders Ron Eikenhout en Jan-Pieter van IJzendoorn sinds begin af aan voor ogen hadden. “Het stemt ons erg blij om mensen via kunst en cultuur met dit bijzondere pand kennis te laten maken en hier welkom te heten”, vertellen zij enthousiast. “Ook de kunstenaars vinden het fantastisch om op deze mooie plek hun werk te exposeren of voor 15 personen hun nieuwe theatervoorstelling te try-outen. Zo voegen we met z’n allen een nieuw hoofdstuk toe aan de al rijke geschiedenis van het Ambachtshuis.”

Dat Ron en Jan-Pieter herinneringen koesteren, blijkt nog eens extra uit de naam ‘Mevrouw Boon’ die zij in 2021 aan hun galerie gaven. “Mevrouw Boon woonde vrijwel haar hele leven in het huis tegenover de galerie. Zij is afgelopen maart tot ons grote verdriet overleden”, vertellen de twee heren. “Ze was een bijzondere vrouw. Hopelijk kunnen we haar naam nog lang in het dorp laten klinken.”

gouweijsselnieuws.kunstgalerie-mevrouw-boon-in-moordrecht-start-met-huiskamertheater/