Goudasfalt

Auteur GOUDasfalt
door GOUDasfalt
30 maart 2023

Een levendige stadsoever

GOUDasfalt ligt op het kruispunt van de Krimpenerwaard, de Hollandsche IJssel en het Goudse IJsselfront.

Het buitendijkse terrein biedt een prachtig uitzicht op de Veerstal en molen ’t Slot aan de ene kant, en op het weidse groen van de Krimpenerwaard aan de andere kant. Al het moois van Gouda komt hier samen: de historische binnenstad, karakteristiek industrieel erfgoed, de rivier met eb en vloed en het Hollandsche veenweidelandschap. De ruimte, de ligging en de industriële blikvangers zoals de Lange Arm geven het terrein potentie.

Het is ook een innovatieve broedplaats waar gewerkt wordt vanuit idealen van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en er is ruimte om maatschappelijke issues te bespreken en vorm te geven. Zo is in 2022 olv Theaterbakkerijheij de theaterproductie ‘Gouda op Sterk Water’ uitgevoerd op Goudasfalt, waarbij de bodemdaling en funderingsproblematiek van Gouda aan bod kwamen. Inmiddels is het Kenniscentrum voor Bodemdaling en Funderingen in Gouda geopend.

GOUDasfalt is er voor de inwoners en bezoekers van Gouda en de Krimpenerwaard. Voor mensen die kansen zoeken om te werken en te leren. Voor mensen met een hart voor de stad, die de handen uit de mouwen willen steken. GOUDasfalt verlevendigt de stad en streek met spektakel, theater en andere evenementen.

Kom genieten van de vele bedrijfjes op het terrein, activiteiten en events die hier georganiseerd worden. Uiteenlopend van Gouds Geluk Foodevent, Woodstock in concert, Riverdale Festival, diverse workshop en nog veel meer.

Er vaart ook een pontje vanaf de Nieuwe Veerstal naar Goudasfalt. De veerdienst vaart tot 1 april op zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur. Vanaf 1 april wordt er gevaren op vrijdag van 16:00 tot 18:00, zaterdag van 12:00 tot 24:00 en op zondag van 12:00 tot 20:00 uur. Bij evenementen gelden er afwijkende vaartijden, te zien op www.goudasfalt.nl en social media. De overtocht kost € 1 p.p., kinderen tot 12 jaar, honden en fietsen gratis

Bron: www.goudasfalt.nl